Drammen>Nyheter>Karoline Faber ny daglig leder i KDD
Karoline Faber ny daglig leder i KDD
Foto: Nina Holtan

Karoline Faber ny daglig leder i KDD

Bykirke- og dialogprest i spennende kombinasjon

Da har vi gleden av å gjøre kjent at Karoline Faber, prest i Strømsø kirke er ansatt som dialogprest og daglig leder i Kirkelig Dialogsenter Drammen. Karoline har nå stilling som prest i bykirkeprosjektet i Strømsø kirke og vil fra 1. august kombinere arbeidet der med ledelse av dialogsenteret. Styret for KDD uttrykker i dagens møte stor glede over at saken nå er kommet i orden. Dialogprest Ivar Flaten blir pensjonist fra 9. mai og har siden etableringen av KDD i januar 2018 delt stillingen mellom dialogsenteret og Drammen prosti. Samme ordning videreføres nå med Karoline som ny daglig leder.

Karoline Faber ny daglig leder i KDDFoto: Ivar Flaten

-Jeg ser fram til å videreføre dialogarbeidet som er etablert, sier Karoline. Det er et fint potensiale i å se bykirken og dialogsenteret i sammenheng.

Karoline er innvandrer fra Tyskland, født i Kaiserslautern for omlag 40 år siden. Hun kom til Norge i 2009 og har jobbet som prest siden da. De siste årene har hun hatt ansvar for utviklingen av Strømsø kirke som en fristilt bykirke der diakoni og kulturarbeid står sentralt. Nå får hun også dialog inn i "porteføljen" og KDD flytter sitt kontor ned til Strømsø. Det har lenge vært et bredt samarbeid mellom Strømsø og KDD, blant annet om Drammen Sacred Music Festival, Lönneboseminaret og dialogmesser. I Strømsø jobber Karoline med å være kirke på nye måter i møte med bydelens mangfold i samarbeid med Knutepunkt Strømsø, Strømsø atelierfellesskap og andre.

For den som ikke kjenner Karoline fra før, anbefaler vi episoden med henne i podkasten Ypsilonsamtaler. Der forteller hun om oppvekst og skolegang, teologistudier og hva som opptar henne som prest i Drammen.

Anne Merete Waal Jensen fortsetter arbeidet i KDD som konsulent på regnskap, søknader mm. Ivar Flaten vil fortsette arbeidet med Ypsilonsamtaler og bistå den nye lederen med ulike oppgaver etter avtale.

 

Tekst: Ivar Flaten
Foto: Nina Holtan
Publisert 02.05.2022
Les også
Nå kan du lytte til den andre episoden av Dialogpodden. Akkurat nå er det Ramadan. Fastemåneden er, for muslimer, en anledningfor å rense sjelen og kroppen, og hjelpe individer med å fokusere på sin tro og fellesskap.I denne sammenheng har en gjeng norske...
Les mer
I den første episoden av Dialogpodden snakker Karoline med sin forgjenger Ivar Flaten om hva KDD har lært av å lage Ypsilonsamtaler og om hva vi håper at Dialogpodden skal bli. Denne episoden ligger ute som siste samtale i kanalen "Ypsilonsamtaler" og er...
Les mer
I samarbeid med Strømsø bykirke tilbyr Kirkelig Dialogsenter Drammen nå medisinsk, rolig yoga som alle kan være med på. Vi møtes hver uke, på torsdager kl. 15.30 i Vigselskapellet bakerst i kirka. Du trenger ingen forkunnskaper, og det er gratis! Velkommen!
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone