Drammen>Nyheter >Ivar Flaten
Ivar Flaten
Foto: Ahmet Dogan

Ivar Flaten

Ordinert inn i dialogarbeid?

Samtalen med Ivar Flaten publiseres torsdag 12. mai. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Ivar FlatenFoto: Ahmet Dogan

Ivar Flaten ble født i Oppdal i 1955 og vokste opp som eldstemann i søskenflokken på seks. Familien var aktive i kirken og Ivar ble tidlig vant til - og glad i kirka. Etter et viktig år på Sagavoll folkehøgskole ble det teologistudier. Et variert arbeidsliv i skole, organisasjoner, departement og privat næringsliv fulgte før han igjen tok opp teologien i femtiårsalderen. Ivar ble ordinert i 2006 da karikarturstriden var på sitt høyeste. Prestetjenesten i Fjell ledet inn i dialog-, kultur og nærmiljø-aktivisme. I denne samtalen er han gjest hos Arzanne De Vitre og Jadwiga Ihlen som har tatt over programledelsen i forbindelse med at Ivar Flaten nå går ut i pensjon fra jobben som daglig leder i Kirkelig Dialogsenter Drammen og dialogprest i Tunsberg bispedømme.

 -Dialogpresten, som alle prester, har en tjeneste for forsoning, tillitsbygging og fellesskap, sier Ivar

Se gjerne hele samtalen i denne videoen. Produsent: Ahmet Dogan. Lyd: Martin Norli.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Foto: Ahmet Dogan
Publisert 12.05.2022
Les også
Samtalen med Trygve Rognan publiseres torsdag 30. juni.Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.. Trygve Rognan ble født i 1932 og vokste opp i Bodø. Krigsårene var dramatiske og store deler av byen ble bombet. Trygve og vennene syns...
Les mer
Samtalen med Bodil Johannessenpubliseres torsdag 23. juni.Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.. Bodil Johannessener en av ildsjelene bak etableringen av Fjell kirke. Hun, sammen med Åse Harket, ble tildelt Austad Fjell menighets frivillighetspris...
Les mer
Samtalen med Christine Fossenpubliseres torsdag 16. juni.Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.. Christine Fossenhar jobbet i politiet i det aller meste av sin karriere siden hun direkte fra jus-studiet startet som politiadvokat i Moss...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone