Drammen>Nyheter >Parminder Kaur Bisal
Parminder Kaur Bisal

Parminder Kaur Bisal

Full frihet i det aller meste

Samtalen med Parminder Kaur Bisal publiseres torsdag 19. mai. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Parminder Kaur Bisal kom til Norge som fireåring og flyttet inn på en gård i Lier der far jobbet med grønnsaker. Far var aktiv i etableringen av sikh-tempelet i Oslo. Parminder og storebror fikk raskt venner og trivdes godt på skolen. Planen om å bli pilot - og senere forsker ble hindret av ulike årsaker og hun fikk karriere i det offentlige. Blant annet ble hun sentral i utviklingen av planer og tiltak mot tvangsekteskap som rådgiver i IMDi. 
 

 -Da IMDi-direktøren spurte om jeg ville ha jobben, visste han ikke noe om mine erfaringer med foreldrestyrt ekteskap, smiler hun.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 17.05.2022
Les også
Samtalen med Trygve Rognan publiseres torsdag 30. juni.Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.. Trygve Rognan ble født i 1932 og vokste opp i Bodø. Krigsårene var dramatiske og store deler av byen ble bombet. Trygve og vennene syns...
Les mer
Samtalen med Bodil Johannessenpubliseres torsdag 23. juni.Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.. Bodil Johannessener en av ildsjelene bak etableringen av Fjell kirke. Hun, sammen med Åse Harket, ble tildelt Austad Fjell menighets frivillighetspris...
Les mer
Samtalen med Christine Fossenpubliseres torsdag 16. juni.Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.. Christine Fossenhar jobbet i politiet i det aller meste av sin karriere siden hun direkte fra jus-studiet startet som politiadvokat i Moss...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone