Drammen>Nyheter >Dankert Freilem
Dankert Freilem

Dankert Freilem

Ny ungdomsradio skapte bølger i 1969

Samtalen med Dankert Freilem publiseres torsdag 26. mai. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Dankert Freilem ble født i Bergen for snart 76 år siden. Etter skolegang dro han til Oslo og jobbet i NRK i tjue år. Mange husker ham fra programmer som “Ungdommens radioavis” og “Etter skoletid” der han utviklet nye former for radio. Hans uhøytidelige stil skapte bølger helt inn i Stortinget da han tiltalte Einar Gerhardsen med “du”. Senere har han arbeidet som kommunikasjonsansvarlig i store virksomheter. Han har også jobbet mange år med næringsutvikling og er fortsatt rådgiver for Næringsforeningen i Drammensregionen.  Dankert har vært svært aktiv i foreningslivet og på CVen hans teller “et utvalg” styreverv over 60 stykker.  

 -- Jeg er særlig stolt av at jeg bidro til at Den norske Helsingforskomite ble stiftet, sier Dankert..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 23.05.2022
Les også
Samtalen med Sverre Halvard Aass publiseres torsdag 14. juli.Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.. Sverre Halvard Aass har jobbet det meste av livet i videregående skole, både som språklærer og rektor. Han forsto tidlig at han var...
Les mer
Samtalen med Kent Remi Westergren publiseres torsdag 7. juli.Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.. Kent Remi Westergren ble født i 1970 og vokste opp på Konnerud. Mor gikk i baptistkirken og Kent ble med der. Han var tidlig klar...
Les mer
Samtalen med Trygve Rognan publiseres torsdag 30. juni.Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.. Trygve Rognan ble født i 1932 og vokste opp i Bodø. Krigsårene var dramatiske og store deler av byen ble bombet. Trygve og vennene syns...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone