Drammen>Nyheter>Bodil Johannessen
Bodil Johannessen

Bodil Johannessen

Det eneste jeg savner i livet er Harald

Samtalen med Bodil Johannessen publiseres torsdag 23. juni. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Bodil Johannessen er en av ildsjelene bak etableringen av Fjell kirke. Hun, sammen med Åse Harket, ble tildelt Austad Fjell menighets frivillighetspris for noen år siden. Bodil fylte nettopp 91 år og har brukt svært mye tid som frivillig både på Fjell bo- og servicesenter, i Strømsø menighet og så i Fjell menighet som skiftet navn til Austad Fjell menighet i fjor. I denne samtalen forteller hun om sin barndom og oppvekst, om Harald som hun ble kjent med som 17-åring - og som ble hennes livs kjærlighet. De fikk tomt på Fjell mens det enda var "jorder og kuer" her har bodd her siden starten av 60-tallet.

Bodil er et forbilde i trofast innsats og er en inspirasjon for oss andre.

-Jeg tror jeg har brukt halve livet på frivillighet, sier Bodil. Det har beriket mitt liv!

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

 

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 21.06.2022
Les også
- Ordet er dekket: Samtaleprogram i Drammen Sacred, episode 4 av 4. BONUS-episode. Verbalprogrammet i Drammen Sacred i år avsluttes med et dypdykk i Russlands mørke kroker.Hvem er egentlig despoten i Kreml og kan vi forstå noe av tenkemåten hans? Gunnar...
Les mer
- Ordet er dekket: Samtaleprogram i Drammen Sacred, episode 3 av 4. (BONUS-episode.) Hvordan tenne håp? Hvordan klarer du å snu ryggen til håpløsheten? Morten Martinsen er en av spillerne i Strømsgodset gatefotball som er en del av Strømsgodset toppfotball....
Les mer
- Ordet er dekket: Samtaleprogram i Drammen Sacred, episode 2 av 4. BONUS-episode. Kanskje den perfekte kombinasjonen? Maja Lundes setninger og Lisa Aisatos bilder. I denne samtalen forteller de om samarbeid, vennskap og håp som skapes av både ord...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone