Drammen>Nyheter >Bodil Johannessen
Bodil Johannessen

Bodil Johannessen

Det eneste jeg savner i livet er Harald

Samtalen med Bodil Johannessen publiseres torsdag 23. juni. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Bodil Johannessen er en av ildsjelene bak etableringen av Fjell kirke. Hun, sammen med Åse Harket, ble tildelt Austad Fjell menighets frivillighetspris for noen år siden. Bodil fylte nettopp 91 år og har brukt svært mye tid som frivillig både på Fjell bo- og servicesenter, i Strømsø menighet og så i Fjell menighet som skiftet navn til Austad Fjell menighet i fjor. I denne samtalen forteller hun om sin barndom og oppvekst, om Harald som hun ble kjent med som 17-åring - og som ble hennes livs kjærlighet. De fikk tomt på Fjell mens det enda var "jorder og kuer" her har bodd her siden starten av 60-tallet.

Bodil er et forbilde i trofast innsats og er en inspirasjon for oss andre.

-Jeg tror jeg har brukt halve livet på frivillighet, sier Bodil. Det har beriket mitt liv!

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

 

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 21.06.2022
Les også
Samtalen med Sverre Halvard Aass publiseres torsdag 14. juli.Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.. Sverre Halvard Aass har jobbet det meste av livet i videregående skole, både som språklærer og rektor. Han forsto tidlig at han var...
Les mer
Samtalen med Kent Remi Westergren publiseres torsdag 7. juli.Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.. Kent Remi Westergren ble født i 1970 og vokste opp på Konnerud. Mor gikk i baptistkirken og Kent ble med der. Han var tidlig klar...
Les mer
Samtalen med Trygve Rognan publiseres torsdag 30. juni.Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.. Trygve Rognan ble født i 1932 og vokste opp i Bodø. Krigsårene var dramatiske og store deler av byen ble bombet. Trygve og vennene syns...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone