Drammen>Nyheter>Ole Andreas Fevang og Dag Nygård
Ole Andreas Fevang og Dag Nygård

Ole Andreas Fevang og Dag Nygård

Et liv i menighetens tjeneste

Filadelfiakirken, pinsebevegelsen i Norge, Norges Kristne råd og religionsdialog - hva er sammenhengen? 

Ole Andreas Fevang er daglig leder i Fevang eiendom, et familiefirma gjennom flere generasjoner. Han har sittet i eldsterådet i Filadelfiakirken i Drammen og er et samfunnsengasjert menneske. - Jeg fikk min første oppgave i menigheten som 14-åring, sier Ole.

Dag Nygård er tidligere pinsepastor og har vært svært engasjert i økumenisk arbeid, blant annet i Norges Kristne Råd, Oslokoalisjonen og STL, Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn, der han var den første lederen. - Hele ungdomstiden var jeg med i alt som skjede i Filadelfia i Kristiansand. Rett etter videregående ble jeg leder for menighetens bibelskole, forteller Dag.

I denne samtalen snakker vi om motivasjon, drivkraft og reflekterer over ulike veivalg og prioriteringer. Samtalen går foran publikum i Drammensbiblioteket og publiseres som opptak i podkasten Ypsilonsamtaler.

Samtalen  publiseres torsdag 10. november. Dette er episode 125. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 10.11.2022
Les også
- Ordet er dekket: Samtaleprogram i Drammen Sacred, episode 4 av 4. BONUS-episode. Verbalprogrammet i Drammen Sacred i år avsluttes med et dypdykk i Russlands mørke kroker.Hvem er egentlig despoten i Kreml og kan vi forstå noe av tenkemåten hans? Gunnar...
Les mer
- Ordet er dekket: Samtaleprogram i Drammen Sacred, episode 3 av 4. (BONUS-episode.) Hvordan tenne håp? Hvordan klarer du å snu ryggen til håpløsheten? Morten Martinsen er en av spillerne i Strømsgodset gatefotball som er en del av Strømsgodset toppfotball....
Les mer
- Ordet er dekket: Samtaleprogram i Drammen Sacred, episode 2 av 4. BONUS-episode. Kanskje den perfekte kombinasjonen? Maja Lundes setninger og Lisa Aisatos bilder. I denne samtalen forteller de om samarbeid, vennskap og håp som skapes av både ord...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone