Drammen>Nyheter>Ole Andreas Fevang og Dag Nygård
Ole Andreas Fevang og Dag Nygård

Ole Andreas Fevang og Dag Nygård

Et liv i menighetens tjeneste

Filadelfiakirken, pinsebevegelsen i Norge, Norges Kristne råd og religionsdialog - hva er sammenhengen? 

Ole Andreas Fevang er daglig leder i Fevang eiendom, et familiefirma gjennom flere generasjoner. Han har sittet i eldsterådet i Filadelfiakirken i Drammen og er et samfunnsengasjert menneske. - Jeg fikk min første oppgave i menigheten som 14-åring, sier Ole.

Dag Nygård er tidligere pinsepastor og har vært svært engasjert i økumenisk arbeid, blant annet i Norges Kristne Råd, Oslokoalisjonen og STL, Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn, der han var den første lederen. - Hele ungdomstiden var jeg med i alt som skjede i Filadelfia i Kristiansand. Rett etter videregående ble jeg leder for menighetens bibelskole, forteller Dag.

I denne samtalen snakker vi om motivasjon, drivkraft og reflekterer over ulike veivalg og prioriteringer. Samtalen går foran publikum i Drammensbiblioteket og publiseres som opptak i podkasten Ypsilonsamtaler.

Samtalen  publiseres torsdag 10. november. Dette er episode 125. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 10.11.2022
Les også
-Min families bakgrunn i Frikirken gjør at jeg også er mer åpen for andre mennesker både i kultur, levemåte og tankesett, sier Kjell Arne Hermansen. Kjell Arne Hermansen er Drammens ordfører og æresgjest den avsluttende episoden av Ypsilonsamtaler. Serien...
Les mer
-Museer, arkiver og bibliotek er vår felles hukommelse. Vi jobber for å ta vare på både den gamle historienog detsom utspiller seg nå. Mone Sveia er Drammens byrarkivar og dermed leder for en funksjon som bare finnes i noen av de største byene i landet,...
Les mer
-Vi må stadig reformulere de grunnleggende spørsmålene. Det kan kunsten gjøre, sier Ingvar Gundersen. Ingvar Gundersen ble født i 1955 i Froland i Agder. Etter at han ble uteksaminert fra Statens Kunstakedemi har han arbeidet som bildende kunstner, mesteparten...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone