Drammen>Nyheter>Astrid Bjellebø Bayegan
Astrid Bjellebø Bayegan

Astrid Bjellebø Bayegan

Helvetestrusselen preget meg

Dessverre har kvinner blitt undervurdert og holdt nede i kirken.

Astrid Bjellebø Bayegan ble innsatt som prost i Drammen i 1989 som den første kvinne i Norge. Hun hadde neste 20 års tjeneste som sykehusprest bak seg og skulle bli like mange år i Drammen. Prost Astrid åpnet for en kirkelig innsats i religionsdialog som hun også har et personlig forhold til. Under et studieopphold i Wien traff hun sin mann, Hedayat Markus Bayegan som er født inn i en muslimsk familie i Iran.

Astrid Bjellebø BayeganAstrid Bjellebø Bayegan 1989Foto: Reidar Halden, Drammens Tidende

I denne samtalen forteller hun om småbarnsperiode da hun både studerte praktikum, jobbet som sykehusprest - og gikk med aviser for å få endene til å møtes. I EF-stridens tid i Norge tok det lang tid for Markus å få jobb i Norge. Hun forteller også om sin relasjon til svigerfamilien i Teheran.

Astrid er en aktiv pensjonist nå bosatt i Asker. Hun fyller 80 år i februar.

Samtalen med Astrid Bjellebø Bayegan publiseres torsdag 26. januar. Dette er episode 133. Du finner alle episodene på denne nettsiden.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 23.01.2023
Les også
Lytt til vår tredje episode. Kafe tid. Tillit – Inkludering – Deltakelse midt i bygda Ål. Møteplass. En helt almindelig kaffe. Stigmafri sone uten stoppeklokke. Ingen brukere. Ingen forskjell på gjester, medarbeidere og de som er praksis. Men språktrening...
Les mer
Nå kan du lytte til den andre episoden av Dialogpodden. Akkurat nå er det Ramadan. Fastemåneden er, for muslimer, en anledningfor å rense sjelen og kroppen, og hjelpe individer med å fokusere på sin tro og fellesskap.I denne sammenheng har en gjeng norske...
Les mer
I den første episoden av Dialogpodden snakker Karoline med sin forgjenger Ivar Flaten om hva KDD har lært av å lage Ypsilonsamtaler og om hva vi håper at Dialogpodden skal bli. Denne episoden ligger ute som siste samtale i kanalen "Ypsilonsamtaler" og er...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone