Drammen>Nyheter>Drammen og omegn tros- og livssynsforum 15 år
Drammen og omegn tros- og livssynsforum 15 år

Drammen og omegn tros- og livssynsforum 15 år

Dialogforum født av konflikt

DOTL ble til da mennesker søkte sammen for finne løsningen på felles problemer.

Denne uka visiterer biskop i Tunsberg, Jan Otto Myrseth Austad og Fjell menighet, Strømsø bykirke og Kirkelig Dialogsenter Drammen. Programmet er omfattende. Biskopen deltar i mange arrangementer, snakker med ansatte og frivillige og danner seg et bilde av virksomhetene.

Et hovedtema har vært dialogarbeidet og torsdag 26. januar ble Drammen og omegn tros- og livssynsforum DOTL sitt 15-årsjubileum markert med middag, panelsamtale og hilsener fra ordfører og biskop.

I denne ekstraepisoden av Ypsilonsamtaler kan du høre panelsamtalen med nåværende styreleder i DOTL, Martin Vestøl, styremedlem Nasim Rizvi, Sukhvinder Singh Jhotti, Didrik Søderlind (Human-Etisk Forbund) og jeg, Ivar Flaten. Martin, Sukhvinder og jeg var med på etableringen i 2007 og 2008 og har vært aktive i dialogarbeidet på ulikt vis siden. Dialogprest Karoline Faber leder samtalen.

Ordfører Monica Myrvold Berg og biskop Jan Otto Myrseths taler får du også høre mot slutten av episoden.

Drammen og omegn tros- og livssynsforum 15 årDen inviterte forsamlingen representerte medlemsorgansiasjoner i DOTL og gjester i fobindelse med visitasenFoto: Foto: Ivar Flaten

Denne bonusepisoden har sammenheng med bispevisitasen som nå pågår. Biskopen skriver alltid et visitasforedrag etter en slik visitasrunde der han gir uttrykk for sine vurderinger og råd. Foredraget for denne visitasen vil bli holdt i forbindelse med gudstjenesten i Fjell kirke søndag 5. februar kl. 11.00. 

Denne bonusepisoden publiseres fredag 27. januar. Du finner alle episodene på denne nettsiden.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 27.01.2023
Les også
Lytt til vår tredje episode. Kafe tid. Tillit – Inkludering – Deltakelse midt i bygda Ål. Møteplass. En helt almindelig kaffe. Stigmafri sone uten stoppeklokke. Ingen brukere. Ingen forskjell på gjester, medarbeidere og de som er praksis. Men språktrening...
Les mer
Nå kan du lytte til den andre episoden av Dialogpodden. Akkurat nå er det Ramadan. Fastemåneden er, for muslimer, en anledningfor å rense sjelen og kroppen, og hjelpe individer med å fokusere på sin tro og fellesskap.I denne sammenheng har en gjeng norske...
Les mer
I den første episoden av Dialogpodden snakker Karoline med sin forgjenger Ivar Flaten om hva KDD har lært av å lage Ypsilonsamtaler og om hva vi håper at Dialogpodden skal bli. Denne episoden ligger ute som siste samtale i kanalen "Ypsilonsamtaler" og er...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone