Drammen>Nyheter>Amrit Paul Singh
Amrit Paul Singh

Amrit Paul Singh

Turbandagen på vaisakhi midt i april - en feiring av mangfold

- Å være opptatt av morsmål, kultur og identitet er ikke en motsetning til å lykkes i det norske samfunnet, sier Amrit.

Amrit Paul Singh vokste opp i India og kom til Oslo året før han skulle begynne på videregående skole. Siden flyttet familien til Drammen der han nå bor. Han utdannet seg til økonom og har jobbet både Norsk Hydro og Skatteetaten. Han har hele tiden vært aktiv i sikh-tempelet. Som politiker i Drammen kommunestyre har han blant annet engasjert seg for at frivillige organisasjoner skal kunne bruke skolebygg til sin virksomhet.

Det er fint at det er virksomhet i skolene på ettermiddager og kvelder. Det er innbyggerne som eier skolene og bør få benytte lokalene, sier Amrit.

Se mer om sikhismen i Norge her..

Samtalen publiseres torsdag 4. mai. Dette er episode 147. Du finner alle episodene på denne nettsiden.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

--------------------------------------------

Amrit Paul Singh grew up in India and came to Oslo the year before he was due to start high school. The family then moved to Drammen, where he now lives. He trained as an economist and has worked for both Norsk Hydro and the Tax Agency. He has always been active in the Sikh temple. As a politician in Drammen municipal council, he has, among other things, committed himself to voluntary organizations being able to make school buildings available for their activities.

It is good that there is activity in the schools in the afternoons and evenings. It is the residents who own the schools and should be allowed to use the premises, says Amrit.

 

 

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 02.05.2023
Les også
Nå kan du lytte til den andre episoden av Dialogpodden. Akkurat nå er det Ramadan. Fastemåneden er, for muslimer, en anledningfor å rense sjelen og kroppen, og hjelpe individer med å fokusere på sin tro og fellesskap.I denne sammenheng har en gjeng norske...
Les mer
I den første episoden av Dialogpodden snakker Karoline med sin forgjenger Ivar Flaten om hva KDD har lært av å lage Ypsilonsamtaler og om hva vi håper at Dialogpodden skal bli. Denne episoden ligger ute som siste samtale i kanalen "Ypsilonsamtaler" og er...
Les mer
I samarbeid med Strømsø bykirke tilbyr Kirkelig Dialogsenter Drammen nå medisinsk, rolig yoga som alle kan være med på. Vi møtes hver uke, på torsdager kl. 15.30 i Vigselskapellet bakerst i kirka. Du trenger ingen forkunnskaper, og det er gratis! Velkommen!
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone