Drammen>Ressurser>Foredrag>Å skape barn i bioteknologiens tidsalder
Å skape barn i bioteknologiens tidsalder

Å skape barn i bioteknologiens tidsalder

Foredrag av Morten Magelssen
Å skape barn i bioteknologiens tidsalder

Ny bioteknologi gir oss mulighet til stadig større kontroll over tilblivelsen og egenskapene til nye borgere. Assistert befruktning, kunstige kjønnsceller, genredigering (CRISPR), og stadig mer detaljert fosterdiagnostikk er stikkord. Hva er fremskritt som vi bør hilse velkommen, og hva er mer problematisk? Hvordan endres synet på det å få barn? Hva kan være en kristen respons?

Morten Magelssen er lege og førsteamanuensis ved Senter for medisinsk etikk, Universitetet i Oslo, og professor II i bioetikk ved MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn.

Mandag 22. mars holdt han foredrag i Drammen kirkeakademi som du kan høre på nytt her. Bildene som ble brukt under presentasjonen finner du nederst på siden, og du kan velge de aktuelle bildene mens du hører foredraget (klikk på miniatyrbildene til høyre for det store bildet for å velge). 

Neste møte kommer 19. april og handler om tros- og livssynspolitikk i Oslo. Foredragsholder er Trond Bakkevig.

Drammen kirkeforum har gjennomført sine møter digitalt gjennom våren 2021 på grunn av koronasmittefaren. Foredraget med sr Katarina Pajchel om tro og vitenskap ble holdt 15. februar. Det er tilgjengelig på denne lenken.

FLERE FOREDRAG

Powered by Cornerstone