Nyheter>Lærerike og inspirerende dager på nordisk konferanse i Malmø
Lærerike og inspirerende dager på nordisk konferanse i Malmø

Lærerike og inspirerende dager på nordisk konferanse i Malmø

Rundt 40 deltakere fra de nordiske landet var samlet i Malmø fra 10 til 12. februar til refleksjon rundt tema: The power and responsibility of majority churches in interfaith relations.

Blant deltakerne var det flere nordmenn, deriblant var dialogsentrene i Trondheim, Stavanger, Drammen og Oslo representert. 

Bilde

Konferansen åpent med et foredrag av professor David Thurfjell som minnet oss på at toleranse er et privilegium og at alle som sitter i en maktposisjon har råd til å være tolerant. Han viste også hvordan utviklingen av forståelse for hva det vil si å være en kristen har gått mot en smaler forståelse.

BildeBilde

Anne Hege Grung snakket om kjønnsrettferdighet i nordisk interreligiøs dialog og gav oss spennende utfordringer til videre arbeid. Vi fikk møte imam Salahuddin Barakat som sammen med rabbiner Moshe Davis Hacohen fortalte om det viktige arbeidet de gjør i Malmø for forsoning og mot fordommer. 

Vi fikk også aktivt delta og endre handlingen i forumteater med teatergruppen Lazzi som spilte ut konflikter i dialogarbeid.

 

 

BildeBilde

Konferansen avholdes hvert halvannet år, neste gang blir det i Finland. Vi legger ut program og invitasjon så snart det er klart. Det er åpent for alle som er interesserte i tema å delta. 

Vil du lese mer kan du gå inn på Den svenske kirkens blogg

Publisert 19.02.2020
Les også
Foto: Tore Sandberg, DT - Jeg kom til Drammen som 10-åring for 40 år siden og hele familien trodde vi skulle tilbake til Tyrkia. I 1996 forsto vi at det ikke kunne bli slik. Semra Ugur eier og driver en stor matbutikk på Strømsø. Elite mat er en ettertraktet...
Les mer
God morgen til alle sammen! Vi arbeidet fra hjemmekontorene våre med å skape nytt kunnskaps materiale og samle menneske sammen i dialog. Ta gjerne kontakt hvis du vil vite mer om arbeidet vårt, trenger noen å snakke med, eller ønsker å planlegge fremtidige besøk av oss!
Les mer
Selv om vi ikke kan møtes i kirkene for bønn og fellesskap akkurat nå, så er vi her for samtaler på telefon og bønn. Send oss gjerne en mail så kan vi kontakte deg dersom du trenger en å snakke med eller om du bare vil at vi skal be for deg eller...
Les mer
Powered by Cornerstone