Nyheter>Dialogpilotene vinner av STL`s Dialogpris 2020
Dialogpilotene vinner av STL`s Dialogpris 2020

Dialogpilotene vinner av STL`s Dialogpris 2020

Vi gratulerer Dialogpilotene med årets Dialogpris fra Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn

Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) deler annen hvert år ut en pris til en person eller organisasjon/institusjon som over tid har utmerket seg ved å arbeide for økt forståelse og respekt mellom ulike tro- og livssynssamfunn i Norge, og som gjennom dette arbeid har bidratt til å bryte ned fordommer og øke dialog, kontakt og samhandling mellom disse.

Årets vinner er Dialogpilotene, et tiltak har vokst ut av erfaringene som Kirkelig Dialogsenter Oslo har gjennom sitt eget arbeid med å fremme interreligiøs dialog i kristne menigheter.

STLs begrunnelse ligger først og fremst i det at Dialogpilotene fremmer forståelsen for både faget dialog og verktøyet som allment nyttig.

– Unge voksne mellom 19-30 år får gjennom teori og praksis utviklet ferdigheter til å jobbe i skole og ungdomsmiljøer med identitet, dialog og konflikt. Verktøy som kan forbygge og løse opp i misforståelser og fordommer, og utvikle en konstruktiv dialog i og mellom grupper som har stort kulturelt krysspress av identiteter og religion, er i fokus, står i juryens begrunnelse.

Kirkelig dialogsenter i Oslo er så heldige å få være med i dette arbeidet både i styret og som undervisere. Dette er et arbeid og samarbeid vi setter svært høyt. Takk for at vi får være en del av dette. Vi gleder oss til å jobbe videre sammen med  Humanetisk forbund Oslo, ICC Norway, Minhaj ul Quran, Tauheed Mosken og Det teologisk faktuletet (UIO) med drifting og videreutvikling av Dialogpilotene.

Ikke minst takk til Dialogpilotenes koordinatoerer som gjennom årenen har jobbet så bra for å få dette til. 

 

Publisert 08.12.2020
Les også
Kirkelig Dialogsenter Oslo, Torshov og Lilleborg menighet og Oslo bispedømme inviterer til digital fagsamling om rasisme og fordommer. Temaet for kvelden erKirkens stemme i møte med fordommer. Programmet for kvelden blir slik: 17.00 Velkommen 17.10 Samtale med...
Les mer
Våren 2021: For ytterligere detaljer se under fanene aktiviteter og kalender. Her finner du lokalene hvor arrangementeneforegår: - St. Petri kirke, Stavanger(trykk her for link til kart) - Sølvberget Kulturhus, Stavanger(trykk her for link til kart) JANUAR Søndag...
Les mer
Inter prosjektet vårt beveger seg ut i digitale arenaer! "Zoom" forestillinger og online dialog på Høyskolen på Vestlandet i anledningen av deres Mangfolds og profesjons dager. Dette ar årets første forstilling på nett og vi må si at det var et fantastisk...
Les mer
Powered by Cornerstone