Nyheter>Ypsilon-møte på Mjøndalen bibliotek
Ypsilon-møte på Mjøndalen bibliotek

Ypsilon-møte på Mjøndalen bibliotek

I den fjerde direktesendte Ypsilonsamtalen får vi møte forfatter Ellen Hofsø og forfatter og journalist Bjørn Olav Nordahl . Ellen har skrevet flere bøker om kulturmøter og spenninger fra nordnorsk miljø, særlig i de to siste bøkene Elvesang og Soldråper der hun skriver om skjebnen til samer og spesielt kvenske barn. Bjørn Olav Nordahl har sin barndom og oppvekst i adventistkirken og har hentet tema derfra til boken Nesten til stede. I denne samtalen vi snakke om personlige erfaringer med kulturmøter og motsetninger både fra religiøse- og andre av livets sider. 

Samtalen arrangeres i samarbeid med Mjøndalen bibliotek ved Martin Nordli.  Samtalen strømmes direkte til Facebook og Youtube og Ahmet Dogan er teknisk produsent. Samtalen blir også publisert som en episode av Ypsilonsamtaler samme kveld. 

Publikum inviteres til å delta på møtene som blir i to avdelinger. Den første avdelingen er en times samtale på scenen gjennomføres som direktesending. Kulturskolen i Drammen deltar deretter med et kort kunstnerisk innslag før publikum inviteres til samtale med hverandre og deltakerne i podkasten. Dessverre er smittesituasjonen fortsatt slik at vi ikke kan åpne for publikum i salen. Vi ser fram til å kunne gjøre det så fort som mulig! Når smittevernet tillater det, fortsetter disse samtalene rundt småbord og det blir anledning til å kjøpe en kopp kaffe.

Arrangementsted og tid
28. januar – Papirbredden - 19.00 til 21.00 - Se/hør episoden her..
11. februar –Arena Fjell - 19.00 til 21.00 -Se/hør episoden her..
11. mars – Papirbredden - 19.00 til 21.00 - Se/hør episoden her..
08. april – Mjøndalen - 19.00 til 20.00
10. juni – Papirbredden – 12.00-14.00
08. juli – Svelvik – 12.00-14.00
09. september – Papirbredden - 19.00 til 21.00
14. oktober – Papirbredden - - 19.00 til 21.00
11. november – Papirbredden - 19.00 til 21.00
09. desember – Papirbredden - 19.00 til 21.00

Ivar Flaten i Kirkelig Dialogsenter Drammen startet podkasten Ypsilonsamtaler i januar 2020. I første sesong er det laget 43 episoder. Hver av dem handler om et menneske som på en eller annen måte har vært aktiv i å gjøre verden til et bedre sted. Denne direktesendte episoden blir den 56. i rekken og den fjerde som strømmes direkte.

Samarbeidspartnere: Bibliotekene og Drammen og omegn tros- og livssynsforum er samarbeidspartnere som bidrar med det praktiske rundt arrangementene og forslag til tema og innhold.
Programleder: Ivar Flaten 
Tekniker: Ahmet Doğan
Vertskap og tilrettelegger: Drammensbiblioteket
Podkasten Ypsilonsamtaler støttes av Drammen kommune, Einar Juels legat og Barne- og familiedepartementet..
Ansvarlig utgiver er Kirkelig Dialogsenter Drammen ved daglig leder og dialogprest Ivar Flaten.

Nettsider med mer informasjon om podkasten: www.ypsilonsamtaler.no 
Kontakt: Ivar Flaten (ivar@kirkeligdialogsenter.no)

Publisert 15.12.2020
Les også
HØSTEN 2021: For ytterligere detaljer se under fanene aktiviteter og kalender. Her finner du lokalene hvor arrangementeneforegår: - St. Petri kirke, Stavanger(trykk her for link til kart) - Sølvberget Kulturhus, Stavanger(trykk her for link til kart) - Nygatens...
Les mer
-Vi var bare jenter i familien. Det var en skam for foreldrene våre... Episoden med Fareshta Shaheed publiseres torsdag 23. september. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.. Fareshta Shaheedkom som asylsøker til Norge i 2011 med...
Les mer
-FNs generalsekretær har allerede trykket på den store alarmknappen og varslet kode rød for kloden vår. Vi kan ikke unngå å ta det inn over oss. Denne bonusepisoden publiseres mandag 20. september. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.. Denne...
Les mer
Powered by Cornerstone