Nyheter>Jan Haug
Jan Haug

Jan Haug

Jeg var sikker på at jeg ikke ville overleve Harmageddon..

- Jeg brukte klatrerutstyr og heiste meg ned i de store kjelene på Freia, utviklet eget høytrykksutstyr og hadde 20 flotte år der.

Jan Haug vokste opp på Toppenhaug i Drammen og var en aktiv idrettsgutt. Da mor ble medlem i Jehovas Vitner, kom det til å prege Jan på mange måter. Men da det fryktede Harmageddon som lederne i JH hadde sagt skulle komme i 1975, uteble, skjønte han at noe var grunnleggende galt og gikk ut menigheten som han nå kaller en sekt. Han har reist mye rundt og snakket om faren ved sekter som mange har blitt sterkt negativt preget av.

Jan jobbet i 20 år på den legendariske Freia sjokoladefabrikk og sto sjefen, Per Throne Holst nær. Jan er et unikum av en handyman og mestrer det meste av håndverk og tekniske løsninger. Men det som har preget livet hans mest, er nok den sterke troen på Gud som han har beholdt gjennom flere ulike faser. Her i Drammen er han kanskje mest kjent fra sine mange år i Filadelfiakirkens nærradio.

I denne samtalen på Kristi himmelfartsdag snakker vi om mye og mangt - og ikke minst om troen som har vært en sterk drivkraft gjennom Jans liv.

Episoden med Jan publiseres torsdag 20. mai. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 18.05.2021
Les også
Våren 2021: For ytterligere detaljer se under fanene aktiviteter og kalender. Her finner du lokalene hvor arrangementeneforegår: - St. Petri kirke, Stavanger(trykk her for link til kart) - Sølvberget Kulturhus, Stavanger(trykk her for link til kart) JANUAR Søndag...
Les mer
-Jeg tror at vi alle kommer til Gud. Det har vært min lidenskap å formidle dette i møte med døende, sier Anne Grete. Anne Grete Spæren Rørvikvokste opp i Drammen. Mor var aktiv i Strømsø kirke og mente hun fikk gå der hun “hørte til”. Derfor fikk...
Les mer
I årets seminar knytter vi an til 250-årsjublieet for Hans Nielsen Hauge og konsentrerer oss om to temaer som har sammenheng med hans liv og virke. Hauge fikk en sterk opplevelse av Guds nærvær, en opplevelse som satte retning for hele hans virksomhet som...
Les mer
Powered by Cornerstone