Nyheter>Verdensdagen for psykisk helse
Verdensdagen for psykisk helse

Verdensdagen for psykisk helse

Samtale med Mariama Dafae, Kjartan Kversøy og Hilde A Brennhovd

-Det handler om kommunikasjon, fellesskap og å se hverandre!

Episoden publiseres torsdag 14. oktober. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Verdensdagen for psykisk helseFoto: Ahmet Dogan

Verdensdagen for psykisk helse blir markert hvert år i Fjell kirke. Dette året var arrangementet planlagt og gjennomført i et samarbeid mellom Fjell kirke, Drammen kommune, Selvhjelp Norge, Drammen Sanitetsforening, Vestre Viken og Kirkelig Dialogsenter Drammen. En sentral del av programmet var den følgende samtalen som ble tatt opp med publikum i salen og strømmet direkte torsdag 14. Oktober. I samtalen møter du Mariama Dafae (helseambassadør og prosjektleder i Drammen Sanitetsforening), Kjartan Kversøy (far til Sofie, filosof og forsker) og Hilde A. Brennhovd (rådgiver i stiftelsen Selvhjelp Norge).

Verdensdagen for psykisk helseFoto: Ahmet Dogan

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 14.10.2021
Les også
VÅREN 2022: For ytterligere detaljer se under fanene aktiviteter og kalender. Her finner du lokalene hvor arrangementeneforegår: - St. Petri kirke, Stavanger(trykk her for link til kart) - Sølvberget Kulturhus, Stavanger(trykk her for link til kart) - Nygatens forsamlingshus,...
Les mer
Høsten 2021 har vi jobbet med å videreutvikle «-sier vi», et ressursmateriell om antisemittisme, muslimfiendtlighet og rasisme mot rom. Materiellet ble først utviklet til bruk i menigheter i Den norske kirke og i høst har vi jobbet med en versjon til bruk...
Les mer
Drammen og omegn tros- og livssynsforum er en aktiv og oppegående forening. Siden 2007 har DOTL utviklet seg med aktiviteter for å styrke dialog og fellesskap i samfunnet vårt. Gjennom Drammen Sacred, Gjestebud og andre aktiviteter har DOTL satt preg på utviklingen...
Les mer
Powered by Cornerstone