Nyheter>Når motsetningene synes uoverkommelige
Når motsetningene synes uoverkommelige

Når motsetningene synes uoverkommelige

Samtale med Jørgen Watne Frydnes, Kristin Gunleiksrud Raaum og Mehda Zolfaqari

Denne samtalen fant sted under arrangementet Hundorp 2021 den 30. juli på Dalegudbrands gård og presenteres her i opptak som bonusepisode i podkasten Ypsilonsamtaler. 

Norske kirkeakademier i samarbeid med Kirkelig Dialogsenter Drammen og Hundorp 2021 inviterte til en samtale om hva som skjer når motsetningne synes uoverkommelige. Arrangementet fant sted bare 8 dager etter 10-årsmarkeringen for terroren på Utøya og i regjeringskvartalet. Fylkesordfører i Innlandet fylke, Even Aleksander Hagen introduserer samtalen. Ivar Flaten er samtaleleder. Samtalen ble sendt direkte.

Når motsetningene synes uoverkommeligeJørgen Watne Frydnes

Jørgen Watne Frydnes er leder for Utøya. I boka «Ingen mann er en øy» der han skildrer prosessen med å gjenåpne Utøya som et sted for læring, samfunnsengasjement og framtidshåp. I denne samtalen forteller han blant annet om Hegnhuset, et minnebygg som har vakt internasjonal oppmerksomhet. 

Når motsetningene synes uoverkommeligeMehda Zolfaqari

Mehda Zolfaqari er forteller- og scenekunstner med lang erfaring i dialog, blant annet som tidligere ansatt i Samarbeidsrådet for tros- og livsssynssamfunn (STL). Mehda har bakgrunn fra Iran, har vokst opp i Oslo og jobber daglig med formidling av sine historier fra iransk og islamsk kultur i møte med et norsk publikum. Hun er kanskje den eneste profesjonelle Koran-forteller i Norge og har blant annet jobbet med fortellingene om Abraham og Maria i Bibelen og Koranen. Hun er nå engasjert ved Kilden i Kristiansand i forbindelse med forestillingen Shehrazade.

Når motsetningene synes uoverkommeligeKristin Gunleiksrud Raaum

Kristin Gunleiksrud Raaum er generalsekretær for Norske Kirkeakademier og leder av Kirkerådet for Den norske kirke. Hun står daglig i møtet mellom ulike fløyer og interessegrupper i kirken. 

 

 

Publisert 24.10.2021
Les også
VÅREN 2022: For ytterligere detaljer se under fanene aktiviteter og kalender. Her finner du lokalene hvor arrangementeneforegår: - St. Petri kirke, Stavanger(trykk her for link til kart) - Sølvberget Kulturhus, Stavanger(trykk her for link til kart) - Nygatens forsamlingshus,...
Les mer
Høsten 2021 har vi jobbet med å videreutvikle «-sier vi», et ressursmateriell om antisemittisme, muslimfiendtlighet og rasisme mot rom. Materiellet ble først utviklet til bruk i menigheter i Den norske kirke og i høst har vi jobbet med en versjon til bruk...
Les mer
Drammen og omegn tros- og livssynsforum er en aktiv og oppegående forening. Siden 2007 har DOTL utviklet seg med aktiviteter for å styrke dialog og fellesskap i samfunnet vårt. Gjennom Drammen Sacred, Gjestebud og andre aktiviteter har DOTL satt preg på utviklingen...
Les mer
Powered by Cornerstone