Nyheter>Karoline Faber ny daglig leder i KDD
Karoline Faber ny daglig leder i KDD

Karoline Faber ny daglig leder i KDD

Bykirke- og dialogprest i spennende kombinasjon

Da har vi gleden av å gjøre kjent at Karoline Faber, prest i Strømsø kirke er ansatt som dialogprest og daglig leder i Kirkelig Dialogsenter Drammen. Karoline har nå stilling som prest i bykirkeprosjektet i Strømsø kirke og vil fra 1. august kombinere arbeidet der med ledelse av dialogsenteret. Styret for KDD uttrykker i dagens møte stor glede over at saken nå er kommet i orden. Dialogprest Ivar Flaten blir pensjonist fra 9. mai og har siden etableringen av KDD i januar 2018 delt stillingen mellom dialogsenteret og Drammen prosti. Samme ordning videreføres nå med Karoline som ny daglig leder.

Karoline Faber ny daglig leder i KDDFoto: Ivar Flaten

-Jeg ser fram til å videreføre dialogarbeidet som er etablert, sier Karoline. Det er et fint potensiale i å se bykirken og dialogsenteret i sammenheng.

Karoline er innvandrer fra Tyskland, født i Kaiserslautern for omlag 40 år siden. Hun kom til Norge i 2009 og har jobbet som prest siden da. De siste årene har hun hatt ansvar for utviklingen av Strømsø kirke som en fristilt bykirke der diakoni og kulturarbeid står sentralt. Nå får hun også dialog inn i "porteføljen" og KDD flytter sitt kontor ned til Strømsø. Det har lenge vært et bredt samarbeid mellom Strømsø og KDD, blant annet om Drammen Sacred Music Festival, Lönneboseminaret og dialogmesser. I Strømsø jobber Karoline med å være kirke på nye måter i møte med bydelens mangfold i samarbeid med Knutepunkt Strømsø, Strømsø atelierfellesskap og andre.

For den som ikke kjenner Karoline fra før, anbefaler vi episoden med henne i podkasten Ypsilonsamtaler. Der forteller hun om oppvekst og skolegang, teologistudier og hva som opptar henne som prest i Drammen.

Anne Merete Waal Jensen fortsetter arbeidet i KDD som konsulent på regnskap, søknader mm. Ivar Flaten vil fortsette arbeidet med Ypsilonsamtaler og bistå den nye lederen med ulike oppgaver etter avtale.

 

Tekst: Ivar Flaten
Foto: Nina Holtan
Publisert 02.05.2022
Les også
som ikke ser ut somdeg, som ikke tenker som deg, som ikke elsker som deg, som ikke snakker som deg, som ikke tror som deg, som ikkestemmer som deg, som deg selv. (Mark 12,31) Våre tanker og bønner er med alle som er berørt av terrorhandlingen under Oslo...
Les mer
Høsten 2022 planlegger vi følgende dialogkvelder: Torsdag 25. august kl. 18:00 Sølvberget Kulturhus Stavanger "Sjelen - Å forstå det viktigste ved et menneske" Torsdag 29. september kl. 18:00 Sølvberget Kulturhus Stavanger "Fortellinger om diskriminering og...
Les mer
Markeringen av skaperverkets dag og frivillighetsåret varet samarbeid mellomDomkirken og St. Petri menighet,Bekkefaret menighetogKirkelig Dialogsenter Stavanger. Trompet: Birgitte Njå Piano: Arne Hadland Korps: Våland skolekorps Forettende prester var:Sølvi Vinnes ogTorhild...
Les mer
Powered by Cornerstone