Stavanger>Nyheter >FN's internasjonale dag for bekjempelse av islamofobi
Foto: Lars Slettebø
Foto: Lars Slettebø

FN's internasjonale dag for bekjempelse av islamofobi

Fremveksten av anti-islamisme, eller muslimfiendtlige holdninger, har ført til at mange muslimer – og folk som antas å være muslimer – lever i frykt for fordommer, hatytringer, trusler og vold. Dette skjer i mange land, også i Norge.

På bakgrunn av dette er 15. mars nå valgt til å være FN's internasjonale dag for bekjempelse av islamofobi. 
Dette er ment å motarbeide fordommer og diskriminering mot muslimer, og fremme respekt for menneskerettigheter og trosmangfoldet.

Datoen, 15. mars, ble valgt fordi det er årsdagen for angrepet i Christchurch i New Zealand, der 51 mennesker ble drept av en høyreekstrem terrorist.

I år markerte vi i Kirkelig Dialogsenter Stavanger denne dagen med en Dialogkveld sammen med  MFR Rogaland (Muslimsk Fellesråd Rogaland) og STL Stavanger.

Vi fikk her en informativ og ballansert innledning av feltimam Naz, etterfulgt av respons fra Stavanger kommune v/Frode Berge. Tidligere leder av Kirkelig Dialogsenter Stavanger, Kian Reme ledet oss gjennom kvelden og åpnet opp for spørsmål og innspill fra de drøyt 60 fremøtte i salen.

 

Tekst: Lars Slettebø
Publisert 17.03.2023
Les også
Lørdag 25. mars feiret vi i Kirkelig Dialogsenter Stavangeriftar, sammen med kontor-naboer og noen av våre gode samarbeidspartnere. Dette ble en fin kveld hvor dialog og fellesskap fikk stå i sentrum. Måltidsfellesskapet ga også et godt utgangspunkt fornye...
Les mer
Fremveksten av anti-islamisme, ellermuslimfiendtlige holdninger, har ført til at mange muslimer – og folk som antas å være muslimer – lever i frykt for fordommer, hatytringer, trusler og vold. Dette skjer i mange land, også i Norge. På bakgrunn av dette...
Les mer
Ramadan er en måned hvor muslimer over hele verden faster fra daggry til solnedgang. Det er en tid for refleksjon, bønn og solidaritet med de som lider av sult og fattigdom. Men det er også en tid for å dele mat og fellesskap med familie, venner og naboer. Ramadan...
Les mer
Powered by Cornerstone