I 2024 har Kirkelig Dialogsenter Oslo til nå mottatt over 11.000 kroner gjennom kirkeoffer. Vi gir en stor takk til soknene Sagene og Iladalen, Paulus og Sofienberg og Kristiansand Domkirke for anerkjennelsen av arbeidet vårt og støtte til videre utvikling. Vårt hovedoppdrag er å bidra til å gjøre tros- og livssynsdialog til en integrert del av arbeidet til menigheter og kristne institusjoner i Oslo bispedømme.
Hvordan støtte oss?
Offer kan overføres til Kirkelig Dialogsenter Oslos bankkonto 3000.24.34977 eller vippses til 578125.
- Vi ønsker å være en tilgjengelig ressurs i Oslo bispedømme. Kirkeoffer bidrar til at vi kan opprettholde arbeidet vi gjør for menighetene i bispedømmet, men også til videreutvikling, slik at vi kan fortsette være aktuelle. Støtten gjør også at vi fremdeles kan arrangere gratistilbud for menighetene, som for eksempel fagdager i bispedømmet, sier daglig leder Tonje Kristoffersen.
- Ikke minst bidrar offer også til å synliggjøre arbeidet vårt i den lokale menigheten, gjennom at vi løftes fram og vies oppmerksomhet.
Vi i Kirkelig Dialogsenter Oslo i alltid stiller opp for menigheter som ønsker besøk med samtaler og/eller verksteder! (Dette er selvsagt uavhengig om din menighet har gitt offer eller ikke.) Vi skreddersyr alltid verksteder etter menighetens ønsker og behov, og tar tak i både engasjerende, kontroversielle og dagsaktuelle temaer.
For eksempel var vi på lederkurs for ungdom i Østerås menighet i februar, der vi snakket om tro, livssyn og ytringsfrihet. Og nå nylig, i oktober, besøkte vi Lambertseter kirke med et dialogverksted om hva det vil si å være kirke i et mangfoldig samfunn og hvordan man som menighet møter de som har andre tros- og livssyn enn sitt eget.
Interessert i et besøk fra oss? Kontakt oss på e-post kd@kirkeligdialogsenter.no eller telefon 92 20 74 77.
Hva går kirkeofferet til?
Kirkelig Dialogsenter har eksistert i over 30 år, og ble først etablert som Dialogsenteret Emmaus. Vårt hovedoppdrag er å bidra til å gjøre tros- og livssynsdialog til en integrert del av arbeidet til menigheter og kristne institusjoner i Oslo bispedømme. Vi bidrar med ressurser for stab og frivillige gjennom besøk, kurs, forelesninger, ressursmateriell og kompetanseheving innen innenfor dialog og religionsmøter.
Dette er noen av våre sentrale prosjekter akkurat nå:
- Gjennom flere år har vi arrangert Dialogisk menighetskurs for ansatte og frivillige i Oslo bispedømme. Kurset er et lavterskeltilbud og ingen tidligere erfaring med dialogarbeid er nødvendig. 2-3 frivillige og ansatte fra hver menighet kan delta. Kurset kan være aktuelt for alle menigheter, også de som har lav andel av andre livssynsorganisasjoner representert i nærområdet. Vi vil sette opp nye kurs i 2025, så følg med!
- Vi har utviklet ressursmateriellet -Sier vi hvor det finnes ulike undervisningsopplegg blant annet for lærere og konfirmantansvarlige. -Siervi har som hovedmål å bidra til å gjøre oss bevisste på antisemittisme, muslimfiendtlighet og rasisme mot rom. Da blir det lettere å gjenkjenne ulike former for rasistiske ytringer og ta et oppgjør med bevisst hat eller ubevisste stereotypier i samfunnet.
- Vi har også utviklet ressursheftet Når mennesker møter kirken som er et samtaleopplegg laget for deg som jobber i menighet eller i arbeid der du møter tros- og livssynsmangfoldet. Samtalene tar utgangspunkt i en konkret case som er hentet fra erfaringer knyttet til bruk av kirkerom (for eksempel utleie av kirkens lokaler), og refleksjoner over religionsmøter knyttet til livsriter (dåp, konfirmasjon og gravferd). Temaer knyttet til skolegudstjenester, krisehåndtering og barne- og ungdomsarbeid blir også tatt opp.
- Vi arrangerer fagsamlinger med ulike tematikker knyttet til samfunnsdebatten. For eksempel har vi arrangert samlinger om rasisme og fordommer, fremvekst av konspirasjonsteorier og høyreekstreme holdninger, dialog og polarisering, m.m. Vi kommer også gjerne på besøk til din menighet! Skal du ha temakveld for frivillige eller samling for ungdommer og ønsker et opplegg med oss? Ta kontakt!
På Facebook og Instagram kan du også fortløpende følge med på hvilke aktiviteter vi gjennomfører.
Offeret i dag går til Kirkelig Dialogsenter Oslo, som er et |
Nok en gang takk til alle som bidrar til dialogarbeidet!
Tonje Kristoffersen, daglig leder
Marit Fiske Fjalestad, rådgiver
Caroline Ugelstad Elnæs, kontormedarbeider
Khadija Nezar Owdah, praktikant