Oslo>Ressurser>Avisinnlegg
Avisinnlegg

Avisinnlegg

Kirkelig dialogsenter i Oslo ønsker å være en stemme i offentligheten. Her har vi samlet noen av de avisinnleggene vi har skrevet de siste årene.

I august i år angrep en mann Al-Noor moskéen i Bærum. I etterkant av dette angrepet skrev vi kronikken Hva gjør vi nå? (Verdidebatt 16. august 2019), hvor vi utfordrer menighetene til å jobbe aktivt for å motarbeide ekstreme ytringer og konspirasjonsteorier, som også finnes blant medlemmer av Den norske kirke.

I samtalen om forholdet mellom dialog og misjon skrev vi innlegget Dialog er ikke misjonens arvtaker sammen med våre kolleger i Bergen, Trondheim, Stavanger og Drammen (Verdidebatt 25.april 2019). Dette er et tema som stadig kommer opp, også i Vårt Lands spalter, og i innlegget Dialog er ikke koseprat  (Verdidebatt 26. februar 2018) skriver vi bl.a. om hva som motiverer oss til å drive med dialog og prøver å korrigere noen av misforståelsene vi opplever at vi møter. 

I februar 2018 hadde Vårt Land en kronikk-konkurranse for kvinner, og vår dialogprest Iselin Jørgensen kom på 2. plass med en kronikk med tittel "Trygg i troen?". Du kan lese den her

 

 

Powered by Cornerstone