Oslo>Aktiviteter>Hverdagsrasisme: Hva kan vi gjøre?

Hverdagsrasisme: Hva kan vi gjøre?

Et erfaringsbasert, praktisk rettet kurs om rasisme for ansatte og frivillige i kirken. Hvilke utfordringer har kirken, knyttet til rasisme, i dag og hvordan kan vi ruste kirkelige ansatte og frivillige best mulig til å møte disse?

Hverdagsrasisme: Hva kan vi gjøre? er et kurs om rasisme utviklet av Kirkelig Dialogsenter Oslo rettet mot kirkelige ansatte og frivillige. Målet er å bidra til økt refleksjon og bevisstgjøring av ubevisste og bevisste holdninger og fordommer, og at kurset kan gi verktøy til hvordan menigheter kan ta tak i krevende utsagn og kategoriseringer.

Vår erfaring er at rasisme i liten grad blir tematisert lokalt, og at samtalene om tematikken så vidt har begynt i menighetene. Utgangspunktet for kurset er derfor menighetenes virkelighet og lokale utfordringer.

Les om lanseringsarrangementet av kurset: - Kirken har en vei å gå

Hvordan ser kurset ut?

Kurset vil ha en dialogisk tilnærming, og tilpasses etter hvem vi besøker. Normalt vil det ha en lengde fra 90 min-3 timer og inneholde:

  • En introduksjon om temaet rasisme og hvordan ulike former for rasisme kan utarte seg
  • Arbeid med konkrete caser, basert på anonymiserte historier fra minoritetspersoners erfaring med og i kirken
  • Øvelser fra -Sier vi og ressursheftet «Når mennesker møter kirken», som er et samtaleopplegg laget for menigheter/eller arbeid hvor man møter tros- og livssynsmangfold

Som deltaker, vil du bli utfordret til å tenke høyt rundt ulike løsninger på møter med rasisme i kirken. I tillegg vil du få konkrete og praktiske verktøy du kan ta med deg videre i arbeidslivet. Vi setter søkelys på temaer som for eksempel fordommer, minoritetsstress, majoritetsprivilegier og «usynlig» rasisme. 

Etter endt kurs håper vi deltakerne vil ha en økt forståelse for viktigheten av å aktivt arbeide mot rasisme og fordommer i arbeidshverdagen og et tydeligere bilde av hvordan dette arbeidet kan se ut.

Ta kontakt med oss på e-post kd@kirkeligdialogsenter.no eller på telefon 922 07 477 for å bestille et gratis kurs eller om du har spørsmål om kurspakken.

Powered by Cornerstone