Oslo>Nyheter>Lærerike og inspirerende dager på nordisk konferanse i Malmø
Lærerike og inspirerende dager på nordisk konferanse i Malmø

Lærerike og inspirerende dager på nordisk konferanse i Malmø

Rundt 40 deltakere fra de nordiske landet var samlet i Malmø fra 10 til 12. februar til refleksjon rundt tema: The power and responsibility of majority churches in interfaith relations.

Blant deltakerne var det flere nordmenn, deriblant var dialogsentrene i Trondheim, Stavanger, Drammen og Oslo representert. 

Bilde

Konferansen åpent med et foredrag av professor David Thurfjell som minnet oss på at toleranse er et privilegium og at alle som sitter i en maktposisjon har råd til å være tolerant. Han viste også hvordan utviklingen av forståelse for hva det vil si å være en kristen har gått mot en smaler forståelse.

BildeBilde

Anne Hege Grung snakket om kjønnsrettferdighet i nordisk interreligiøs dialog og gav oss spennende utfordringer til videre arbeid. Vi fikk møte imam Salahuddin Barakat som sammen med rabbiner Moshe Davis Hacohen fortalte om det viktige arbeidet de gjør i Malmø for forsoning og mot fordommer. 

Vi fikk også aktivt delta og endre handlingen i forumteater med teatergruppen Lazzi som spilte ut konflikter i dialogarbeid.

 

 

BildeBilde

Konferansen avholdes hvert halvannet år, neste gang blir det i Finland. Vi legger ut program og invitasjon så snart det er klart. Det er åpent for alle som er interesserte i tema å delta. 

Vil du lese mer kan du gå inn på Den svenske kirkens blogg

Publisert 19.02.2020
Les også
I februar 2020 deltok jeg på et seminar i Malmö der dialoginteresserte fra de nordiske folkekirkene var invitert. Hvert halvannet år inviterer vi hverandre til samtaler om dialogfaglige spørsmål. Denne gangen var det svenskene som var vertskap og vi rakk akkurat...
Les mer
Vi ønskerforslag og innspill til neste års seminar. Send en mail:kdd@kirkeligdialogsenter.no Neste års seminar er planlagt til onsdag 22. september 2021. Deltakere og foredragsholdere er invitert til å gi tilbakemelding. Vi takker alle bidragsytere og deltakere...
Les mer
Innhold i kurset Gjennom kurset «Alt du lurer på om islam, men ikke har kunnet spørre om» ønsker vi i Kirkelig dialogsenter i Oslo å skape rom for spørsmål og dialog for bedre å kunne forstå islam. Hva tenker muslimer om forholdet mellom mann og kvinne?...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone