Oslo>Nyheter>Lærerike og inspirerende dager på nordisk konferanse i Malmø
Lærerike og inspirerende dager på nordisk konferanse i Malmø

Lærerike og inspirerende dager på nordisk konferanse i Malmø

Rundt 40 deltakere fra de nordiske landet var samlet i Malmø fra 10 til 12. februar til refleksjon rundt tema: The power and responsibility of majority churches in interfaith relations.

Blant deltakerne var det flere nordmenn, deriblant var dialogsentrene i Trondheim, Stavanger, Drammen og Oslo representert. 

Bilde

Konferansen åpent med et foredrag av professor David Thurfjell som minnet oss på at toleranse er et privilegium og at alle som sitter i en maktposisjon har råd til å være tolerant. Han viste også hvordan utviklingen av forståelse for hva det vil si å være en kristen har gått mot en smaler forståelse.

BildeBilde

Anne Hege Grung snakket om kjønnsrettferdighet i nordisk interreligiøs dialog og gav oss spennende utfordringer til videre arbeid. Vi fikk møte imam Salahuddin Barakat som sammen med rabbiner Moshe Davis Hacohen fortalte om det viktige arbeidet de gjør i Malmø for forsoning og mot fordommer. 

Vi fikk også aktivt delta og endre handlingen i forumteater med teatergruppen Lazzi som spilte ut konflikter i dialogarbeid.

 

 

BildeBilde

Konferansen avholdes hvert halvannet år, neste gang blir det i Finland. Vi legger ut program og invitasjon så snart det er klart. Det er åpent for alle som er interesserte i tema å delta. 

Vil du lese mer kan du gå inn på Den svenske kirkens blogg

Publisert 19.02.2020
Les også
Søk dialogpilotstudiet! Vil du bidra til færre konflikter, fordommer og ekstreme holdninger? Ønsker du å få gode verktøy for samtale med ungdom om livssyn, tro og identitet? Har du lyst til å delta på et unikt studium og ta del i et nettverk og erfaringssted...
Les mer
Kirkelig dialogsenter i Oslo har i 2019 vært preget av høy aktivitet. Angrepet i Bærum har preget mye av vårt arbeid dette året gjennom møter og fagsamlinger. 30.mai til 2.juni la en gruppe på 18 pilegrimer mellom 17 og 82 år ut på en interreligiøs klimapilegrimsvandring....
Les mer
I januar dro Dialogisk menighetskurs på studietur til Gøteborg. Formålet med turen var å bli kjent med hvordan det dialogiske arbeideter i forstedene Angered og Bergsjöen. Dagene var innholdsrike medmange spennende møter og samtaler. IAngeredbesøkte vibydelen Hjällbo...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone