Stavanger>Aktiviteter>Dialogkveld 22. februar 2024: Forsoning; om freds- og dialogarbeid.

Dialogkveld 22. februar 2024: Forsoning; om freds- og dialogarbeid.

22. februar Dialogkveld 18:00 til 20:00 på Sølvberget, Møteplassen,

Tema: Forsoning, om freds og dialogarbeid Foredragsholder er Steinar Bryn fra Nansen skolen Han har jobbet mye med fredsarbeid på Balkan, og også siden 2014 en god del i Ukraina. Nansen skolen har ved flere anledninger vært nominert til Nobels Fredspris.

En årsak til engasjementet i Ukraina er at da Nansen fikk fredsprisen i 1922 gav han halvparten av pengene til Russland og Ukraina. Hans tale het "No More War" - hovedargumentet er at uavhengig av om vi er for eller imot, ingen fortjener å gå i krig. Av respekt for menneskets verdighet må vi arbeide for våpenhvile og forhandlingsrom både i Gaza og Ukraina. Nansen var også veldig aktiv i Armenia, konflikten i Nagorno Karabakh er omtrent ikke dekket i media i det hele tatt.

• Nansenskolen ble stiftet i 1938 som et akademi for fred og forsoning. Å skape møteplasser for dialog på tvers av konfliktlinjer har vært akademiets hovedsatsingsområde. Nansen Dialog har satt dype spor etter seg, spesielt på Vest-Balkan. • Med tanke på situasjonen vi ser i verden nå er tema forsoning mer aktuelt enn noen gang. Med Ukraina/Russland og Gaza som bakteppe er temaet høyaktuelt og sannsynligvis veldig vanskelig, men forhåpentligvis ikke umulig.

Hvis det én dialogkveld du bør få med deg i år - er dette den du skal velge.

Gratis og åpent for alle, hjertelig velkommen!

Arr:
Kirkelig Dialogsenter Stavanger
STL Stavanger

Powered by Cornerstone