Stavanger>Nyheter >BROBYGGERDAG 27. april 2024
BROBYGGERDAG 27. april 2024

BROBYGGERDAG 27. april 2024

Brobyggerdag på Sølvberget Kulturhus: En Reise Gjennom Mangfoldet

Stavanger, 27. april 2024 – Sett av datoen! Du er invitert til en uforglemmelig dag, der vi bygger broer mellom kulturer, trosretninger og livssyn.

🍽️ Matmagi i Kulturkafeen: Fra kl. 12:00 kan du la smaksløkene danse i første etasje. Vi serverer halal, vegetar, vårruller, samosa og himmelske kaker. Ta en bit av verden!

🌟 Utforsk Tros- og Livssynssamfunnene: Fra kl. 13:00 åpner vi for en reise gjennom mangfoldet. Besøk ulike rom på kulturhuset og lær mer om de forskjellige tros- og livssynssamfunnene i Stavanger:

🌟 Møteplassen (møterom i 1. etasje):
• Den Katolske Kirken: Utforsk Korsveien gjennom en unik utstilling.
• Kveker Samfunnet (Vennenes Samfunn): Stillheten taler – observer eller delta som gjest i en stille andakt.
• Kristensamfunnet: Se de hellige plaggene og hør om historien.
• Bhaí’ì: Livets tre bærer visdom – lytt til deres fortelling.

🌟 Foajeen (lesesalen i 1. etasje):
• Human Library: Lån et menneske å snakke med. Spør, lær, forstå.
• Den Norske Kirke: Leiker fra søndagsskolen for barn og lykkehjul som innleder til samtale om kristen tro. I tillegg blir det informasjon om Den norske kirkes arbeid for unge voksne i Stavanger.
• Muslimsk Fellesråd Rogaland: En mini-reise, tilpasset barna, for å illustrere en pilegrimsreise til Mekka. Det blir informasjon om bønn og innsikt i islam for de voksne.
• Hinduer: Feiring av nyttår, fargerike tradisjoner og hjertets varme.
• Ahmadiyya: Stand med generell informasjon.
• Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige (Mormonkirken): Slektsforskning, kirkens slektsforskningsprogram, FamilySearch, er størst i verden, og gratis tilgjengelig for alle. Vi viser hvordan det virker. Kanskje vi finner ut at vi er i slekt?
• Filosofikafé med Human-etisk Forbund: Kl. 13:00 inviterer vi deg til å utforske de store spørsmålene.

🌟 Klasserommet (3. etasje):
• Metodistkirken: Livstrinn – 12 veier til indre helse.
• Diamantveibuddhistene: Meditasjonens ro, og kanskje en dokumentarfilm om buddhisme.
Det er gratis og arrangeres av Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn, Kirkelig Dialogsenter, Sølvberget og Stavanger kommune. Bli med oss på en reise som knytter oss sammen, uansett hvem vi er eller hva vi tror på.

Velkommen til mangfoldets fest! 🌍🤝

For mer informasjon, kontakt oss på post@stlstavanger.no

Vi gleder oss til å se deg! 🎉

Arr: Kirkelig Doalogsenter Stavanger og STL Stavanger

Tekst: Lars Slettebø
Publisert 15.03.2024
Les også
Brobyggerdag på Sølvberget Kulturhus: En Reise Gjennom Mangfoldet Stavanger, 27. april 2024 – Sett av datoen! Du er invitert til en uforglemmelig dag, der vi bygger broer mellom kulturer, trosretninger og livssyn. Matmagi i Kulturkafeen: Fra kl. 12:00 kan...
Les mer
Velkommen til kveldsmesse i Taize-tradisjon Dette er en meditativ gudstjeneste med Bibellesning, tid for stillhet, bønn og mye sang og musikk. Tid: Søndag 10. mars kl. 19:00 Sted: St. Petri kjelleren Arr: Kirkelig Dialogsenter Domkirken og St. Petri sokn Areopagos Kirkens bymisjon
Les mer
Emne:Velkommen til Seminar for verdighet 2024! Gratis arrangement! Vi har enda noen ledige plasser på årets verdighetsseminar «Identitet – Åpenhet – Endring» Sted/Tid: Onsdag 13. mars 2024 kl. 10.00 – 15.00 i Kongsgata 50, Stavanger. Her får du gode og...
Les mer
Powered by Cornerstone