Bergen>Kalender>Kirkeyoga Bergen Domkirke

Kirkeyoga Bergen Domkirke

Under domkirkens hvelv skal vi legge ut våre yogamatter og la oss føre med inn i ord og bevegelser der våre kropper og sinn kan falle til ro. Den rolige yoga-økten på 45 minutter, blir ledet av mangeårig yogainstruktør Margunn eller Jose Augilar. Vi avslutter med bønn, lystenning og velsignelsen av kveldens prest. Ta med egen matte.

I Bergen domkirke vil vi fortsette med gratis Kirkeyoga (tidligere yogagudstjeneste) siste mandag i måneden. Under domkirkens hvelv skal vi legge ut våre yogamatter og la oss føre med inn i ord og bevegelser der våre kropper og sinn kan falle til ro. De innledende ord og refleksjoner vil være knyttet til forskjellige tema for hver gang.

 

29.januar - Guds stemme
26.februar - Be med kroppen
25.mars - Skjør stillhet
29.april - Vårt indre rom
27.mai - Guds fred

Bilde

Det er prestene May Bente-Stuart Matre, Hildegunn Isaksen og Rose-Marie Skarsten som har ansvaret for gjennomføring i samarbeid med diakonmedarbeider Camilla Grimsby. Den rolige yoga-økten på 45 minutter, blir ledet av mangeårig yogainstruktør Margunn Aguilar eller Jose Augilar. Vi avslutter med bønn, lystenning og velsignelsen. Yoga-økten tilrettelegges for ulike nivåer, så dette passer for alle.

Av hensyn til stillheten, stenger vi dørene kl. 19 – så kom presis!

Ta med egen matte.
I etterkant tilbyr vi en kopp te og muligheter for samtale – for de som ønsker det.

Arrangementet er et samarbeid mellom Bergen domkirke menighet og Kirkelig dialogsenter i Bergen.

Eventuelle spørsmål, sendes MM529@kirken.no

Arrangementet er gratis, men har du lyst å gi et lite bidrag som vil gå uavkortet til å dekke instruktør blir det satt stor pris på, da denne utgiften er utfordrende å dekke for hvert semester.

VIPPS: 814527 merk med "yoga" (Kirkelig Dialogsenter Bergen)

Bilde

 

Dette er noen tilbakemeldinger vi har fått:

«Det har vært oppløftende, trøstende, styrkende og bare fint. De fine temaene har vært perfekt. Har ikke vært på vanlig gudstjeneste siden 1999. Dette har ført meg tilbake til kirken.»

«Jeg deltar på yogagudstjenestene fordi jeg synes det er en fin måte å kombinere det å gjøre yoga med åndelig påfyll. Jeg synes yogalæreren er meget dyktig og hun har funnet en form på yogaen som passer veldig godt i kirkerommet. Dette kombinert med fine ord til ettertanke fra de to prestene som arrangerer dette gir en helt ny og flott opplevelse av å være i kirken. Det gir en god ro å få dele denne stunden sammen med andre i vakre Domkirken.»

«Jeg vet ikke annet enn at for meg er dette den beste gudstjenesteopplevelse jeg noen gang har hatt.. Andakt, Guds, ord, musikk, bønn. Kvile og ro. Få kontakt med det hellige. Erfare, -mere enn å bare lytte å forstå…»

«Har gått mye på gudstjeneste tidligere i mitt liv. Men dette er unikt. Ekte, sant, rom for kroppen. Raust og rikt og verdig. Takk!»

Powered by Cornerstone