Jadwiga Ihlen

Jadwiga Ihlen

- Det er mange som ikke har det bra...

En oversikt over alle episodene finner du på Ypsilonsamtalenes hjemmeside

Jadwiga Ihlen er født i Polen og kom til Norge fordi hun ble glad i en nordmann. Det var ikke enkelt å reise. Hun var godt etablert med arbeid som administrativ leder i en skolekrets med 2000 ansatte, hadde familie og nettverk der - og en ung datter. Jadwiga etablerte seg raskt og har en stor evne til å knytte kontakter. Som katolikk var det naturlig å engasjere seg i St Laurentius som da hadde den vesle tømrede kirken. Hennes forslag til arbeid for kvinner med polsk bakgrunn skapte ingen entusiasme hos presten. Så ble arbeidsmarkedet i Norge svært krevende  for hennes mann, og de flyttet til Sverige hvor de etablerte seg på nytt. Der ble Jadwiga engasjert i arbeid for flyktninger og asylsøkere.

Da hun flyttet tilbake til Norge, kom hun etterhvert tilbake til Drammen. Jeg møtte henne som frivillig i Fjell kirke der hun har engasjert seg for ungdom og finner seg svært godt til rette - fortsatt som katolikk. 

- Det er et svært behov for å ta seg av folk som ikke har det bra, sier Jadwiga. 

En ny episode av Ypsilonsamtaler publiseres ukentlig.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Som daglig leder og dialogprest inviterer Ivar mennesker til samtaler der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen gir rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

Publisert 30.01.2020
Powered by Cornerstone