Drammen>Aktiviteter>Podkast>Roshan Rafat Maghsoudi
Roshan Rafat Maghsoudi

Roshan Rafat Maghsoudi

-Å gjøre en jobb for fellesskapet er det viktigste!

- For meg er det å jobbe en tilbedelse. Å gjøre en innsats for fellesskapet er veldig, veldig viktig!

Episoden med Roshan ble publisert 19. mars 2020. En oversikt over alle episodene finner du på Ypsilonsamtalenes hjemmeside

Roshan Rafat Maghsoudi er født i Iran inn i en baha’i familie. Hun var tidlig opptatt av å få god utdannelse og reiste til London for å utdanne seg til sykepleier. Hun ble en dyktig jordmor og jobbet i prestisjefylte klinikker i Iran før hun måtte reise. Khomeinis Iran hadde ikke plass for baha’i-troende. 

Det var en spesiell situasjon som oppsto da de reiste på ferie til Østerrike og måtte bli der fordi grensene ble stengt og situasjonen umulig da krigen mellom Iran og Irak startet. I Østerrike møtte hun uventet hjelp og klarte seg inntil de kom til Norge og ble værende på grunn av gode trosfellers hjelp og folk i kommunen som hjalp henne til å finne sin plass i helsevesenet her.

Roshan har jobbet i helsevesenet i Drammen et langt liv og har brukt fritiden blant annet i baha’i menigheten. Roshan var en av dem som engasjerte seg ved starten av Drammen og omegn tros- og livssynsforum i 2007. Hun har kjent på kroppen hva religiøs intoleranse betyr og er opptatt av at alle blir inkludert i fellesskapet og kan møtes, selv om vi er svært forskjellige.

En ny episode av Ypsilonsamtaler publiseres ukentlig.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Som daglig leder og dialogprest inviterer Ivar mennesker til samtaler der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

Publisert 16.03.2020
Powered by Cornerstone