Semra Ugur

Semra Ugur

-Vi hadde hodet i Tyrkia...

Foto: Tore Sandberg, DT

- Jeg kom til Drammen som 10-åring for 40 år siden og hele familien trodde vi skulle tilbake til Tyrkia. I 1996 forsto vi at det ikke kunne bli slik.

Semra Ugur eier og driver en stor matbutikk på Strømsø. Elite mat er en ettertraktet forretning som har et kjempeutvalg av alle slags matvarer. Uansett når du besøker forretningen, møter du hele bredden av Drammens internasjonale befolkning. Semras far reiste til Norge for å kunne tjene penger til en traktor, men da omstendighetene forandret seg brått i hjemlandsbyen, måtte Semra med mor og søsken flytte etter. Det ble en brå overgang med stort ansvar for Semra. Men hun tok utfordringene og fikk etter hvert stor framgang i forretningslivet. Hun og familien levde lenge i den opprinnelige tankegangen om at de skulle flytte tilbake til hjemstedet i Tyrkia. Som hun sier: - Vi hadde kroppen vår i Drammen, men hodet var i Tyrkia. 

Episoden med Semra blir publisert 2. april. En oversikt over alle episodene finner du på Ypsilonsamtalenes hjemmeside

Det er 50 år siden de første arbeidsfolkene kom fra Tyrkia til Drammen. Drammen er nå den største "tyrkiske byen" i Norge. Semra, og de aller fleste med henne, er nå etablert i Drammen. Men det er stadig et spørsmål hvordan livet arter seg med den doble identiteten som naturligvis er en del av livet for alle som har reist hjemmefra.

En ny episode av Ypsilonsamtaler publiseres ukentlig.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Som daglig leder og dialogprest inviterer Ivar mennesker til samtaler der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

Publisert 31.03.2020
Powered by Cornerstone