Drammen>Aktiviteter>Podkast>Victor Riakhin
Victor Riakhin

Victor Riakhin

-Jeg elsker Norge med mitt russiske hjerte..

 

- Vi lærer å elske vårt land i barndommen. Den som elsker sitt hjemland, forstår at folk i Norge gjør det samme. 

Victor Riakhin er konsertorganist med utdannelse fra byen Kazan i sitt hjemland Russland.  Han jobber nå som kirkemusiker i Konnerud menighet i Drammen og har vært her i snart 20 år. Han kom til Norge sammen med sin kone Galina og to unge døtre fra Arkhangelsk der han var organist i symfonien. I Russland er orgelkonserter ettertraktet og Victor samler fulle hus når han turnerer. Victor forteller i denne samtalen om sin oppvekst og utdannelse og hvorfor han kom til Norge - og etter hvert til Drammen. 

Norges forhold til Russland går langt tilbake i historien med sterke og solide bånd. Det er ikke lenge siden vi feiret jubileet for den russiske frigjøringen av Finnmark under andre verdenskrig. I våre dager kan forholdet oppleves som mer anstrengt. 

Victor, som alle andre innvandrere, har sterke bånd til sitt hjemland. Men russisk skole legger stor vekt på kunst og kultur, og han leste Ibsen og spilte Griegs musikk fra tidlig i sine skoledager. Nå er han drammenser og solid etablert i Norge. 

Episoden med Victor Riakhin ble publisert 9. april. En oversikt over alle episodene finner du på Ypsilonsamtalenes hjemmeside

En ny episode av Ypsilonsamtaler publiseres ukentlig.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Som daglig leder og dialogprest inviterer Ivar mennesker til samtaler der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

Publisert 05.04.2020
Powered by Cornerstone