Sajid Mukhtar

Sajid Mukhtar

-Jamiah Drammen moské skal ikke være noe mystisk sted..

 

- I Drammen har vi en tillit til hverandre som gjør at vi kan ha Id-bønn i en kirke uten at det er et problem.. 

 

Sajid Mukhtar ble født i Tønsberg i 1977 men etter 6 måneder flyttet familien tilbake til hjemstedet i Gujarat i Pakistan der han bodde de 9 første årene. Da han var 22, døde far plutselig og han fikk mye ansvar. Enda tyngre ble det da han som nygift 24-åring mistet mor og ble eneforsørger for sine to yngre søsken. 

Han har vært aktiv i etablering av vårt dialogforum DOTL og har stått ansvarlig for komiteen som har ferdigstilt den nye Jamiah Drammen moske. -Da drømmen om moskeen ble født, var den allerede bygget, men det tok 37 år, sier Sajid Mukthar. 

For noen dager siden startet den store fasten Ramadan. Han er styreleder i denne krevende tiden med alle utfordringer koronaviruset skaper.  

Episoden med Sajid Mukhtar blir lagt ut torsdag 30. april. Se oversikt over alle episodene av Ypsilonsamtaler på denne oversikten..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Som daglig leder og dialogprest inviterer Ivar mennesker til samtaler der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Publisert 28.04.2020
Powered by Cornerstone