Drammen>Aktiviteter>Podkast>Manuela Ramin-Osmundsen
Manuela Ramin-Osmundsen

Manuela Ramin-Osmundsen

-Jeg er på jakt etter det som skal til for at flest mulig får bruke sine ressurser inn i fellesskapet.

- Mor bor på Martinique nå, og vi er urolige for situasjonen. Jeg vet ikke når jeg får besøke henne igjen.. . 

Manuela Ramin-Osmundsen er født i Frankrike i en av Paris forsteder. Hennes foreldre kom fra den franske øya Martinique som måler ca 8000 km fysisk avstand fra Paris. Manuela er født i en familie med sterke røtter til Martinique og en høy bevissthet om sin kulturelle arv. Hun vokste opp i Frankrike, men gikk i kirken med sin bestemor på Martinique. Hun tok med seg denne rikdommen da hun flyttet til Norge i 1991 med sitt norske ektefelle Terje Osmundsen. I bagasjen hadde hun også med seg et fransk juridikum som viste seg å være vanskelig å bruke de første årene. 

Manuela er i dag direktør for arbeid og inkludering i Drammen kommune. I denne samtalen forteller hun om sin integreringsprosess og om noe av hennes verdigrunnlag i det arbeidet som hun har tatt fatt på i Drammen fra i februar i fjor. «Inkludering» handler om mange ting, men litt forenklet handler det om at flest mulig innbyggere får brukt sine ressurser og får anledning til å bidra til fellesskapet.  

Episoden med Manuela Ramin-Osmundsen ble lagt ut torsdag 7. mai. Se oversikt over alle episodene av Ypsilonsamtaler på denne oversikten..

 

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Som daglig leder og dialogprest inviterer Ivar mennesker til samtaler der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Publisert 05.05.2020
Powered by Cornerstone