Unni Helland

Unni Helland

-Jeg kom til Drammen som spedbarn - og med 5 års "returrett"

 

- Det har vært en eventyrlig reise. Jeg har lært så mye. Skulle jeg valgt om igjen, ville jeg blitt lærer på en skole som Fjell en gang til!

Unni Helland kom til Drammen som adoptivbarn, og etter den tids regler, som returnerbar om adoptivforeldrene skulle være misfornøyde.. Men Unni fikk gode foreldre og fikk en trygg barndom og oppvekst. Hun ble lærer og har hatt sitt virke på Fjell skole i 44 år der hun har vært en markant skikkelse. Unni har tatt med elevgrupper ut på foredrag og hatt forestillinger som er vist både i rådhus og på Slottet. Fjell skole har fått en rekke priser og besøk av både statsråder og kongelige.

Episoden med Unni Helland publiseres torsdag 14. mai. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler her.

Vi lærere er sammen med barna nesten hele dagen. Det er så viktig at vi ser barna og kan være der når de trenger oss. Unni skulle ønske lærerutdanningen legger enda mer vekt på dette asptektet ved jobben. I koronapandemien har skolens betydning blitt enda tydeligere. Unni ønsker alle lærerkolleger, nåværende og kommende, lykke til med en utfordrende, givende og veldig viktig jobb.

(Foto: Tone Leksbø Walgermo)
 

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Som daglig leder og dialogprest inviterer Ivar mennesker til samtaler der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Publisert 14.05.2020
Powered by Cornerstone