Drammen>Aktiviteter>Podkast>Ali Faruk Biser
Ali Faruk Biser

Ali Faruk Biser

-Jeg trodde ikke krigen skulle komme!

 

-Hva betyr hjemland? Hjemland betyr å snakke om og vise kjærlighet!

Ali Faruk Biser har vært i Norge i 25 år og er en aktiv og velkjent person i Drammen. Det er også 25 år siden folkemordet i Srebrenitsa. Han ble født i Bosnia og bodde der til krigen og dens virkninger gjorde at han måtte reise. - Jeg trodde ikke krigen skulle komme, sier han. Det startet med at folk snakket om “vi” og “dem”. Polarisering og forenklinger bygget opp motsetninger som satte Balkan i brann. 

Biser er humanist og kunstner med flere bokutgivelser. Han kaller seg kjærlighetsterrorist, en måte å presentere seg på som er svært typisk for ham. Med ironi, humor og referanser både fra historie, filosofi og litteratur, er det ikke alltid så lett å følge hans resonnementer. I denne episoden snakker vi om tilhørighet, utenforskap og fortvilelsen over å ikke få bidra fullt ut i samfunnet. 

Episoden med Ali Faruk Biser publiseres torsdag 11. juni. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler her.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Som daglig leder og dialogprest inviterer Ivar mennesker til samtaler der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Publisert 11.06.2020
Powered by Cornerstone