Irina Greni

Irina Greni

-Vi var sikre på at krigen ikke ville komme..

-Det er viktig at vi ser hele mennesket, og ikke reduseres til etniske, religiøse eller kulturelle “representanter”, sier Irina.

Irina Greni ble født i tidligere Jugoslavia i byen Zenica. Med far fra Montenegro og mor fra Kroatia vokste hun opp i et miljø der kulturelt mangfold var norm og hverdag. Hun ble ferdig med psykologistudiene på universitetet i Beograd i 1993. Det var fullstendig umulig for hennes vennekrets å tenke seg at det skulle bli krig i Bosnia. Men det ble krig, som vi vet og hun levde i mange måneders uvisshet om foreldrene. Heldigvis gikk det bra på tross av deres minoritetsstatus og mye trakassering og vanskeligheter gjennom krigsårene.
Nære venner til Irina hadde flyttet til Norge. På besøk der ble hun kjent med Bernt. Nå har Irina bodd og jobbet her i 15 år. Hun var den første rådgiver for mangfold og inkludering i Drammen kommune og er nå daglig leder for Fontenehuset i Drammen.

En ny episode av podkasten Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag morgen. Alle episodene følges av en videopresentasjon av hver person på www.ypilsonsamtaler.no Ta gjerne kontakt med Ivar Flaten på ivar@kirkeligdialogsenter.no med forslag og tilbakemeldinger!

 

 

- Episoden med Irina Greni publiseres torsdag 20. august. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler her.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Som daglig leder og dialogprest inviterer Ivar mennesker til samtaler der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 17.08.2020
Powered by Cornerstone