Drammen>Aktiviteter>Podkast>Stina Haldorsen
Stina Haldorsen

Stina Haldorsen

- Jeg er så stolt av Drammen Sacred Music Festival! Jeg håper mange sjekker ut programmet og blir med!

- Jeg har bodd på så mange steder i verden og over alt har jeg funnet meg godt til rette, sier Stina. Hjemme er der vi bor, og nå bor vi her i Drammen.

Stina Haldorsen ble født i Kenya og bodde der de tre første leveårene. I barneårene var familien i Nederland og flyttet senere tilbake til Kenya og så til Tanzania. Hun møtte sin norske mann i Tanzania og de har reist verden rundt på grunn av hans jobb i UNICEF og Plan International.

Kulturmøter ER så og si Stinas liv og erfaring. -Jeg føler meg hjemme der jeg bor. Nå bor vi i Drammen og det er veldig fint, sier Stina.

- Episoden med Stina Haldorsen publiseres torsdag 17. september, midt i Drammen Sacred Music Festival som hun er med på å lede. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler her.

Familien flyttet til Drammen for et år siden og Stina ble umiddelbart engasjert i Drammen Sacred Music Festival. Hun er utdannet kunstner og jobber med blandet teknikk, først og fremst tekstiler. Hun er begeistret over Drammen Sacred Music Festival der formålet er å samle mennesker på tvers av kulturer, religioner og tradisjoner. Nå er det 11. gang festivalen gjennomføres. Starten var i går, 12. september og det går slag i slag hele uken til 20. september.

Stina sitter i festivalstyret og har spesielt ansvar for Open Livingroom-serien der artistene har konsert hjemme hos folk. -Dette året er det spesielt hyggelig å invitere mennesker til festival. Det er fantastisk at vi kan gjennomføre og kunne være sammen og gode opplevelser som gir oss energi og en følelse av samhold og fellesskap.

Hele festivalprogrammet er å finne på www.drammensacred.no/program.

-Velkommen til festival, sier Stina. Jeg er sikker på du finner noe du synes er spennende!

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Som daglig leder og dialogprest inviterer Ivar mennesker til samtaler der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 13.09.2020
Powered by Cornerstone