Drammen>Aktiviteter>Podkast>Ellen Sofie Hovland og Maria Sødahl
Ellen Sofie Hovland og Maria Sødahl

Ellen Sofie Hovland og Maria Sødahl

- Ypsilonsamtalers festivalspesial med to av artistene

Vi er alle i samme båt. Det er en slags trøst, sier Ellen Sofie Hovland

Sist uke gikk Drammen Sacred Music Festival av stabelen for 11. gang. Vi har alltid et verbalprogram i festivaluka. Dette året hadde jeg gleden av å snakke med Ellen Sofie Hovland i forbindelse med hennes konsert i biblioteket 14. september. Dagen etter viste vi filmen Håp i samarbeid med Drammen filmklubb. Regissør Maria Sødahl introduserte filmen og snakket med meg etter visningen. I denne episoden av Ypsilonsamtaler får du høre begge samtalene og opptak fra konserten. 

Ellen Sofie Hovland har gitt ut tre plater som alle er nominert til Spellemannspris. Den ene fikk den også. Hun synger om relasjoner, om livets opp- og nedturer med medfølelse og innlevelse. Ellen Sofie jobber som klinisk psykolog til hverdags. Vi snakket blant annet om hvordan koronapandemien påvirker oss. 

Konserten var den første både for henne og for Drammensbiblioteket på mange måneder og det var tydelig at både publikum og artist koste seg. Hovedscenen på biblioteket har vel byens vakreste kulisser med Ypsilon, elva og åsen som “bakteppe”, det perfekte stedet for en Ypsilonsamtale! Konserten var et samarbeid mellom Drammensbiblioteket, Drammen kirkeforum, Østnorsk kompetansesenter for musikk (ØKS) og DrammenSacred Music Festival.

Denne episoden blir publisert torsdag 24. september.  Alle episodene i podkasten finner du på www.ypsilonsamtaler.no

- Håpet er en dyd. Håpet er noe å strekke seg etter, sier Maria Sødahl.

Maria Sødahl skapte filmen Håp som med Andrea Bræin Hovig og Stellan Skarsgård i hovedrollene har fått Amandapris og gått sin seiersgang fra festival til festival det siste året. Men på meg var det ikke minst den fantastiske castingen av barna som gjorde inntrykk. Filmen handler om Maria og familiens liv i 10 dager fra hun fikk dødsdom med uhelbredelig kreft like før jul. Det er vanskelig å gå uberørt fra denne filmen som mer enn helse handler om relasjoner og kjærlighetens kraft midt i krisen.

Foto: Drammen filmklupp

Publikum fikk både filmvisning og et innblikk i Maria Sødahls arbeid med denne svært personlige filmen. Lenge var hun fast bestemt på at hun ikke ville og kunne lage film om dette. Etter noen år gjorde hun det likevel. Det er vi svært takknemlige for!

 

Her kan du finne mer av musikken til Ellen Sofie Hovland:

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Som daglig leder og dialogprest inviterer Ivar mennesker til samtaler der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 20.09.2020
Powered by Cornerstone