Drammen>Aktiviteter>Podkast>Signe Myklebust
Signe Myklebust

Signe Myklebust

- Det er ekstremt krevende å lære seg et språk så totalt forskjellig fra vårt.

-Jeg bodde i Etiopia noen år og forsøkte å lære meg amharisk. Jeg tror ikke folk forstår hvor urimelig det er å kreve at flyktninger i Norge skal lære seg norsk på kort tid. 

Signe Myklebust er født i Sykkylven og vokste opp i en aktiv og sosial familie. Hun var med på all slags aktiviteter foreldregruppen i nabolaget sto sammen om. Da hun var 10, reiste familien til Etiopia for å gjøre en jobb som lærere for misjonærbarn i Addis Abeba. Der møtte hun for første gang stor fattigdom i nabolaget de bodde. Men folks vennlighet og gjestfrihet var enda større. Etter mange års arbeid med Changemaker, Kirkens Nødhjelps ungdomsorganisasjon  rundt i verden - og i Dialogsenteret Emmaus i Oslo, kom hun til Drammen som nyutdannet diakon for 10 år siden. 

Her i byen har Signe vært en vesentlig bidragsyter i utviklingen av dialogarbeidet og bidratt stort til at Fjell kirke er en åpen og utadrettet møteplass. Hun gjør nå tjeneste som menighets- og integreringsdiakon med kontor i Fjell kirke. Hun jobber tett med Forandringshuset Drammen og Kirkelig Dialogsenter Drammen. Signes engasjement og nettverksbyggende evner er bemerkelsesverdig. Signe har selv vært aktiv i frivillig arbeid og sier det noe av det viktigste hun har opplevd. Kanskje er det derfor hun evner å rekruttere så mange frivillige til prosjektene sine?

Både Bassam Allahdin Alshawa og Wajdi Taliaa, tidligere gjester i podkasten, berømmer Signe for nettopp å vise både tålmodighet og velvilje når forståelse av norsk hverdagsliv og språk er nær minimum.

- Episoden med Signe Myklebust publiseres torsdag 8. oktober. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler her.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Som daglig leder og dialogprest inviterer Ivar mennesker til samtaler der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 05.10.2020
Powered by Cornerstone