Naser Sallam

Naser Sallam

-For tre dager siden fikk jeg norsk statsborgerskap. Kan jeg kalle meg norsk nå? spør Naser.

-Naser har svært mange lyttere i Midt-Østen. Hans rap og slam på arabisk der han formidler sin historie og sine opplevelser, gjør sterkt inntrykk.

Naser Sallam ble født i Syria for 22 år siden og vokste opp i en forstad til Damaskus der mange flykninger fra Palestina har slått seg ned. Hans bestefar flyttet fra Palestina til Syria og fortellingene, historiene og sangene han fikk fra sin bestefar har satt sterke spor. I samtalen forteller Naser om hvordan det var å vokse opp i krig, om å gå på skole, oppleve bombenedslag og stadig trakassering. Foreldrene og et ungdomsarbeid i nabomoskeen ga ham trygghet og viktige impulser. Han måtte flykte fra Syria bare 17 år gammel etter fengselsopphold, tortur og stor fare. I ulike asylmottak fikk han hjelp, men det var da han kom til Drammen at mye kom på plass. Nå er foreldre og bror kommet etter og etablerer et nytt liv i et annerledes samfunn. Han skriver tekster og formidler følelser og opplevelser i rap og slam både på norsk og arabisk. 

- Episoden med Naser Sallam publiseres torsdag 29. oktober. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler her.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Som daglig leder og dialogprest inviterer Ivar mennesker til samtaler der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 26.10.2020
Powered by Cornerstone