Drammen>Aktiviteter>Podkast>Sesong 2 av Ypsilonsamtaler
Sesong 2 av Ypsilonsamtaler

Sesong 2 av Ypsilonsamtaler

Første episode av podkasten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen slippes 14. januar. Her forteller Ivar om planene for 2021

Alle episoder finner du her: www.ypsilonsamtaler.no og du er mer enn velkommen til å kontakte meg på epost ivar@kirkeligdialogsenter.no

Gjennom 2020 har jeg gjennomført en serie samtaler med folk i podkasten Ypsilonsamtaler. Formålet har vært å snakke om liv og erfaringer som både gir innsikt i levd liv og inspirasjon til aktiv medvirkning i fellesskapet. Fordi det interesserer meg, har jeg ofte kommet inn på hva som skal til for å bli en aktiv del av samfunnet, ofte med et utenforperspektiv. Siden vår by er særpreget av medborgere fra veldig mange ulike landsdeler, land og kulturer, har jeg hatt stor glede av å inviterer personer som har spesifikke erfaringer med å komme utenfra og inn i vårt distrikt. Større migrasjon og et økende mangfold preger hele landet, etter hvert. Podkasten bør derfor ha allmenn interesse. Litt under 7000 ganger har de 43 episodene i 2020 blitt lastet ned.

I sesong to ønsker jeg å fortsette dette arbeidet og hovedsakelig ha samtaler med enkeltpersoner. Perspektivet denne sesongen vil være litt mer fra «mottakersiden» fra oss som er etablert og har ansvar på ett eller annet vis for å tilrettelegge for et mangfoldig og åpent samfunn. Dermed vil det være spørsmål rundt institusjoner, organisasjoner, presse, media, kunst og kultur – kort sagt alt som preger vårt moderne samfunn. Hvor godt skodd er vi for å være det samfunnet som tar imot og legger til rette for mangfold, dynamikk og utvikling – alt i bredeste forstand?

Hoveddelen av episodene blir med enkelpersoner, noen med flere på en gang. Kontakten med internasjonale dialogkolleger vil også speiles i noen av episodene.

Det nye blir 10 episoder med publikum fra en av kommunens biblioteker. De fleste fra Drammensbibliotekets hovedscene med direkte utsikt til Ypsilonbrua, elva og skogåsen bak.

Her snakker jeg litt om tankene og planene. Velkommen til å høre, respondere og foreslå personer og temaer!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 13.01.2021
Powered by Cornerstone