Drammen>Aktiviteter>Podkast>Ravleen Kaur Pandher
Ravleen Kaur Pandher

Ravleen Kaur Pandher

Jeg stortrives i frivilligheten

Ravleen Kaur Pandher ble født i Drammen og flyttet til Solbergmoen da hun var ni. Barndommen var som for unger flest men brunfargen ga noen en grunn til å erte henne som “brunosten”. Hun kvitterte med å kalle ertekroken “hvitost”, og så var det ikke mer med det. Hun har engasjert seg sterkt som frivillig i Redd barna og brenner for barns rettigheter. I denne samtalen forteller Ravleen blant annet om erfaringen av å være “indisk” i Norge og “norsk” i India. Her er episode 50 av Ypsilonsamtaler.

Episoden med Ravleen Kaur Pandher  publiseres torsdag 25. februar. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Masteroppgaven jeg jobber med, handler om resiliens. Hva er det i oss mennesker som gjør at vi klarer oss gjennom kriser?

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

Ravleen var med i første kull av fortellerprosjektet Sammen for Norge. Se presentasjonen av det flotte prosjektet her:

 

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 24.02.2021
Powered by Cornerstone