Drammen>Aktiviteter>Podkast>Biskop Jan Otto Myrseth
Biskop Jan Otto Myrseth

Biskop Jan Otto Myrseth

Sannheten er symfonisk

Vi har fått to ører og en munn. Det må vi lære oss til å ta på alvor..

Jan Otto Myrseth vokste opp i Sykkylven kommune “på et nes ved utløpet av den ville og vakre Hjørundfjorden”, slik han selv beskriver det. Faren var møbelgründer og aktiv i kristen virksomhet. Jan Otto ble tent av Jesusvekkelsen og reiste i flere år rundt i verden som misjonær før han tok teologiutdanning og ble prest, prost og så biskop. I denne samtalen snakker vi om hva som skjer når ulike sannheter møtes, hva som er kirkens oppgave og store utfordring - og naturligvis om påsken. 

Episoden med biskop Jan Otto Myrseth  publiseres Skjærtorsdag 1. april. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 26.03.2021
Powered by Cornerstone