Drammen>Aktiviteter>Podkast>Hilal Kömürcü
Hilal Kömürcü

Hilal Kömürcü

Folk delte seg etterhvert i ulike grupper

- Jeg var med far på biblioteket for å møte folk og lese avisen Hürriyet fra jeg var lita jente.

Hilal Kömurcü ble født i Drammen i 1977. Familien har røttene i Tyrkia og far kom til Drammen for å tjene penger til storfamilien. Han bosatte seg i Drammen og stiftet etter hvert familie. Hilal er det eldste barnet og lærte tidlig åpenhet for liberale verdier og praktisering av personlig tro. Hun forteller at faren var opptatt av dialog og åpenhet mellom mennesker av ulik tro og kultur. Det var tyrkisk litteratur i huset og Hilal ble tidlig glad i å lese. Hun har videreført farens dialoginteresse og er aktiv i Drammen og omegn tros- og livssynsforum (DOTL) og i Buskerud innvandrerråd. Hun er også en aktiv og tydelig deltaker i sosiale medier.

Hilal ser tilbake på en barndom der møteplassene var åpne der alle tyrkere møttes. Nå er det mer oppdeling i ulike religiøse grupper, mener hun.

Episoden med Hilal Kömürcü publiseres torsdag 22. april. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 19.04.2021
Powered by Cornerstone