Drammen>Aktiviteter>Podkast>Frøydis Grorud
Frøydis Grorud

Frøydis Grorud

Jeg spiller salmer fordi de utgjør en grunnstein i hele meg

- Jeg og venninna mi i barneskolen sang og spilte en ny sang for klassen stort sett hver dag.

Frøydis Grorud har blitt folkeeie gjennom sine 20 år i Beat for Beat i NRK. Hun turnerer mye med ulike konstellasjoner og har gitt ut en lang rekke CDer. Frøydis er en utrolig positiv og hyggelig person som gir av seg selv gjennom musikken - om det er i Beat for Beat, på et eldrehjem eller på Slottet.  I denne samtalen snakker vi om hennes oppvekst i Skien og hvordan musikken veldig tidlig fylte både tid og oppmerksomhet. 
Musikken er et språk som kan formidle på et nivå der ord kommer til kort. Det er fantastisk å møte folk en ikke kan snakke med, men som føles som gamle kjente når vi begynner å spille sammen, sier Frøydis.

Episoden med Frøydis publiseres torsdag 13. mai. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 12.05.2021
Powered by Cornerstone