Drammen>Aktiviteter>Podkast>Anne Grete Spæren Rørvik
Anne Grete Spæren Rørvik

Anne Grete Spæren Rørvik

- Jeg tror ikke på helvete, og det hjelper meg til å møte alle mennesker med stor frihet

-Jeg tror at vi alle kommer til Gud. Det har vært min lidenskap å formidle dette i møte med døende, sier Anne Grete.

Anne Grete Spæren Rørvik vokste opp i Drammen. Mor var aktiv i Strømsø kirke og mente hun fikk gå der hun “hørte til”. Derfor fikk ikke Anne Grete være med i metodistkirkens søndagsskole. Men Anne Grete ble etter hvert en ivrig deltaker i ungdomsarbeid hos metodistene og senere i teologiske studier og prestetjeneste. Først i 30 år Den norske kirke og nå de siste ni årene i metodistkirken. Vi snakker om hennes arbeid og erfaring som teolog, sykehusprest og dialogmenneske.

Episoden med Anne Grete Spæren Rørvik publiseres torsdag 17. juni. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 16.06.2021
Powered by Cornerstone