Kari Ulleberg

Kari Ulleberg

- Livet i glasshytta har definert hvem jeg er, sier Kari

-Jeg meldte meg ut av kirka noen og tjue år gammel i raseri over en prest som behandlet en ung jente veldig dårlig. Da jeg nærmet meg 50 skjedde det ting som bragte meg tilbake..

Kari Ulleberg har drevet glasshytte i over 40 år - de siste 16 på Grønland i Drammen. Hun vokste opp på et småbruk bestefaren drev på Hostvedt ikke langt fra Kongsberg. Far drev verksted og bensinstasjon der Kari passet butikken på kveldene fra hun var 12 år gammel. Hun sluttet tidlig i skolen og ble keramiker før hun møtte glassblåsekunsten på en kongress i Japan. Da var hun solgt! 

Nå er det tredje generasjons brukere av glassene hennes. Men det er annerledes enn før. Nå er det "ingen" som lenger kjøper dekketøy og ulike typer glass til tolv personer. Det er interessant å se de lange og korte trendene, sier hun. Betingelsene endrer seg også over tid. Glasshytta til Kari og Maud var en lett tilgjengelig lokal leverandør av gaveartikler til offentlige virksomheter. Plutselig flytter de og regelverk og rammer endres.

Jeg har stor glede av å skape vakre ting. Livet i glasshytta har definert hvem jeg er som menneske, sier Kari Ulleberg.

Episoden med Kari Ulleberg publiseres torsdag 24. juni. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 23.06.2021
Powered by Cornerstone