Drammen>Aktiviteter>Podkast>Fotball, identitet og nærmiljø
Fotball, identitet og nærmiljø

Fotball, identitet og nærmiljø

Øyvind Larsen, Vegard Hansen og Rune Marthinsen i samtale med Bjørn Olav Nordahl

-Har du ei kjerke, en skole og en fotballbane, så har du et lokalsamfunn», sier Øyvind

Denne bonusepisoden publiseres søndag 19. september. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Idrett, nærmiljø og tilhørighet er tema for den første samtalen i serien Ordet er dekket under Drammen Sacred Music Festival 2021. Programleder for serien er NRK-journalist Bjørn Olav Nordahl. Denne første samtalen skjedde på Drammensbibliotekets hovedscene lørdag 18. september. Samtalen ble strømmet live og kan ses her nedenfor på nettsiden. 
Den ene av gjestene har sunget seg inn i fotballhistorien for alltid og kalles Mr. Strømsgodset. Den andre har bare to foran seg på listen over lengstsittende trenere i toppfotballen – i verden. Den tredje var Drillos analytiker da det norske fotballandslaget herjet på verdenstoppen. Felles for dem alle er at de har et lidenskapelig forhold til fotballklubben sin og miljøet rundt.
Vi snakker om  Rune Marthinsen (Godset), Vegard Hansen (Mjøndalen) og Øyvind Larsen (Åssiden).
 

Dette er en bonusepisode av Ypsilonsamtaler og er et opptak fra serien Ordet er dekket under Drammen Sacred Music Festival 2021

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 19.09.2021
Powered by Cornerstone