Drammen>Aktiviteter>Podkast>Maria Merzedes Gomez Brekke
Maria Merzedes Gomez Brekke

Maria Merzedes Gomez Brekke

Det mest fremmede i Norge er at det ikke er varm lunsj og skikkelig middag på kvelden.

-Det viktigste er mennesker som forstår situasjonen din. Folk burde sette seg litt inn i hvordan det er for dem som må flykte, sier Maria.

Maria Merzedes Gomez Brekke ble født i Bogota, Colombia i 1947 inn i en stor familie. Mor kom fra overklassen og far hadde alenemor med skammen det innebar også for hva slags navn en fikk bære. Maria forteller i denne samtalen en fascinerende historie om sin barndom og oppvekst. Etter lærerutdanning fikk hun stipend til studier i Frankrike. Hun reiste til Toulouse i 1969 og ble kjent med Tormod, han som etter hvert skulle bli mannen hennes. Maria har jobbet som lærer med et stort engasjement for mangfold og er aktiv i kunstnerisk virksomhet og frivillig arbeid.

Episoden med Maria Merzedes Gomez Brekke publiseres torsdag 30. september. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Maria Merzedes Gomez BrekkeHøstmagi (foto: Morten Delbæk)

Se presentasjonen av Maria i prosjektet røtter i Drammen Sacred Music Festival

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 30.09.2021
Powered by Cornerstone