Drammen>Aktiviteter>Podkast>Svein Ludvig Larsen
Svein Ludvig Larsen

Svein Ludvig Larsen

Nordens Klippe, gruvearbeidernes fagforening i Kirkenes, sende presten som talsmann til Stortinget

-Jeg vil at kirken skal være opptatt av det samfunnet vi lever i, sier Svein Ludvig Larsen.

Episoden med Svein Ludvig Larsen publiseres torsdag 7. oktober. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Svein Ludvig Larsen er 75 år og pensjonert prest. Som nyutdannet kom han til Sør-Varanger og ble dypt engasjert i samfunnet der. Livsgrunnlaget forsvant da gruvene ble lagt ned og Svein Ludvig ble sendt sørover til Stortinget for å tale deres sak. Da han senere flyttet til Øvre Eiker, ble presten en viktig faktor i aksjonen Øvre Eiker viser ansikt da en nynazistisk gruppe etablerte seg der. Prosjektet har samlet bygda i kampen mot rasisme og markerer nå sitt 25-års jubileum ett år forsinket av pandemien.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 05.10.2021
Powered by Cornerstone