Anu Kubar

Anu Kubar

Alle estlendere er med i minst ett kor

-De første par årene i Norge var krevende. Men da jeg kjente lukten av snø, kjente jeg meg hjemme og forsto jeg kunne leve her...

Anu Kubar ble født i Tartu i Estland. Hun opplevde frigjøringen fra Sovjet og var med i den legendariske kjeden av mennesker hånd i hånd gjennom de tre baltiske landene. Nå har Anu bodd her siden starten av 2000-tallet og jobber i Drammen kommune med enslige mindreårige flyktninger. Hun er glad for av kommunen som har et solid opplegg for denne gruppen flyktninger. Alle har fullført videregående, forteller Anu stolt. 


Episoden med Anu Kubar publiseres torsdag 4. november. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 02.11.2021
Powered by Cornerstone