Drammen>Aktiviteter>Podkast>Bønnerop og kirkeklokker - kan vi snakke om det?
Bønnerop og kirkeklokker - kan vi snakke om det?

Bønnerop og kirkeklokker - kan vi snakke om det?

Ypsilonsamtale live med publikum på Drammensbiblioteket

-Hvordan har det seg at kirkene kan la klokkene kime og ringe mens ingen moskeer har bønnerop?

«Slettet av moderator» er den mest brukte setningen i Drammens Tidendes kommentarfelt under artikler om bønnerop på Fjell. Er det i det hele tatt mulig å snakke om tema som provoserer så mange, uten å trakassere, true og være uhøflig?

VI vet ikke hva som sto i kommentarfeltet før moderator ryddet, men det som står igjen gir oss håp til å svare JA. Vi kan snakke om dette med innestemme og lavt konfliktnivå. Flere av debattantene er både saklige, kritiske og prinsippfaste.

Samtalen strømmes direkte og publiseres deretter som podkast 11. november. Se alle episodene av podkasten på www.ypsilonsamtaler.no

Samtalen den 11. november tar opp spørsmålet om klokkeklang og bønnerop som ble aktualisert da Drammen Jamiah Moske på Fjell ga uttrykk for at de ønsket å starte med bønnerop før fredagsbønnen i høst. Saken skapte et voldsomt engasjement med mange støttende stemmer fra blant annet Den norske kirke og mange motstemmer som ble konkretisert i en underskriftsaksjon mot bønnerop.

Se kronikk med lenke til andre artikler om saken i Drammens tidende!

Disse deltar i samtalen:

  • Martin Vestøl , leder for Drammen og omegn tros- og livssynsforum, (Fra Metodistkirken)
  • Eilin Ekeland, menighetsrådsleder i Fjell menighet,
  • Steinar Ims, rådgiver i Mellomkirkelig råd for Den norske kirke,
  • Faruk Terzic, leder av forsknings- og rådgivningskomite i Muslimsk Dialognettverk

Les også Areopagos.no sin reportasje fra møtet! Klikk her..

Drammens tidende rapporterer fra møtet (bak betalingsmur)


Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 11.11.2021
Powered by Cornerstone